Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Στη Βουλή η Λίστα Λαγκάρντ,με αποχρώσες ενδείξεις ευθύνης πρώην υπουργών

  Στη βουλή στέλνει ο οικονομικός εισαγγελέας κ.Πεπονης τη  Λίστα Λαγκάρντ,ενω ταυτόχρονα ζητείται η αυθεντική,καθώς κατά   την προκαταρκτική εξέταση προέκυψαν ευθύνες για πρώην υπουργούς .

Ο κύριος Πεπονης στέλνει τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα,που πλέον εγκαλούνται από τη βουλή για περαιτέρω εξηγήσεις...

Τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται,διατηρούν το δικαίωμα,της μη δημοσιοποίησης,παραμένοντας στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα...

Εν τω μεταξύ, τον αναδρομικό έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ζήτησε η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η ύπαρξή τους στη λίστα γνωστοποιήθηκε με επιστολή του κ. Πεπόνη προς την Επιτροπή, στην οποία επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμά της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο».

«Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει», συμπληρώνεται.