Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τσίπρας: Επικήδειος της κυβέρνησης η ομιλία Σαμαρά

- Ευχόμαστε να πέσει, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα
- Να σταματήσει ο εκβιασμός για την επιστροφή στη δραχμή
Τσίπρας:Η λογική της κυβέρνησης είναι «θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν αρκεί να μη θυμώσουν και μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη»
Με την ευχή να πέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην ψηφιστούν τα μέτρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.
"Ευχόμαστε να πέσει η κυβέρνηση και να μην περάσουν τα μέτρα", διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας για να χαρακτηρίσει επικήδειο λόγο της κυβέρνησης την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
"Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν νέα μέτρα", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
"Η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία με εκβιασμούς. Θα κάνουμε ότι μας ζητήσουν... η λογική της ΝΔ. Επιχειρηματίες επιβάλλουν την κατάρρευση των εργασιακών", εξήγησε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει πως "Ο Σαμαράς είναι αυτός που αναπαράγει τα σενάρια επιστροφής στην δραχμή. Ας σταματήσει ο εκβιασμός της επιστροφής στην δραχμή".
"Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία, καθώς είναι δυσβάσταχτο το βάρος της εξόδου της χώρας από το ευρώ, αφού θα προκαλέσει ντόμινο στις χώρες του νότου", υποστήριξε στη συνέχεια.
"Ψηφίζεται άρον άρον ένα αντισυνταγματικό νόμο που θα καταπέσει στα δικαστήρια. Φέρνουν προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό από τον Άρειο Πάγο. Φέρνουν ένα νόμο που θα καταστρέψει την ζωή των πολιτών", σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας.
"Έχετε θράσος να κατηγορείτε την αριστερά για προνόμια και παλαιοκομματισμό.... Λες και δεν ήσασταν εσείς κ. Σαμαρά ο υπουργός Πολιτισμού που διόρισε στο Μουσείο της Ακρόπολης άτομα από την εκλογική του περιφέρεια", πρόσθεσε.
"Βάλτε τον Βαξεβάνη αναπληρωτή υπουργό κ. Σαμαρά", διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του και προς τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "Ο Στουρνάρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φίλων του, των τραπεζιτών...