Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

"Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας"

Γερμανοί πολίτες,μέλη της πρωτοβουλίας  "Το Νερό Σε Δημόσια Χέρια" (βλέπε εδώ),εκφράζοντας το φόβο τους ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης στην Ελλάδα θα επιδεινώσει την κρίση,αντιτίθεται στη πώληση,θυμίζει Τατούλη (εδώ)...της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ .
  Με ανοιχτή επιστολή προς την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ...
ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ ΜΕΝ...
 Την εγκατάλειψη του μοντέλου της ιδιωτικοποίησης,το οποίο, όπως σημειώνουν, έχει αποτύχει σε παγκόσμιο επίπεδο να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα...

 *Μια ενδιαφέρουσα παρένθεση: Το εμφιαλωμένο νερό….
Η σημασία αυτής της αναφοράς έγκειται στο γεγονός ότι τα 20 τελευταία χρόνια οικοδομήθηκε μια αγορά εμφιαλωμένου νερού μέσω μια μεθοδικής και πολύ αποτελεσματικής δυσφήμησης του δημοσίου συστήματος ύδρευσης.
Η δυσφήμιση του δημοσίου συστήματος ύδρευσης συμβάλλει ταυτόχρονα: α) στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος ύδρευσης και β) στην άνοδο της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού.

ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ  ΔΕ... Ως μέντορες των ΜΚΟ,σε υπόθεση εργασίας?... «Δεν αρνούμαστε τυχόν εγγενή προβλήματα στις χώρες που κυρίως πλήττονται από την κρίση. Το να προσφέρουμε τεχνική και οικονομική βοήθεια μέσω των δημοσίων υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας μας, δεδομένης της μακρόχρονης πετυχημένης πορείας τους, στις Ελληνικές υπηρεσίες ύδρευσης για να ανακουφίσουν τα μερικά διαρθρωτικά τους ελλείμματα, θα ήταν ένα χρήσιμο εγχείρημα που θα οικοδομούσε την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θα το θεωρούσαμε μια πραγματική συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη.»

Πολύ προσεγμένη η διατύπωση του γερμανικού λόγου,έτσι όπως τον αναπαρήγαγαν,ως dealer στα ΜΜΕ...Οικολογικές (από το οίκος...ltd) και προπαντός μη κερδοσκοπικές (ΜΚΟ) πρωτοβουλίες.
 α)...Το να προσφέρουν τεχνική και οικονομική βοήθεια!(Με όρους αγοράς φυσικά)                                                                                                                   β)  Στις Ελληνικές υπηρεσίες ύδρευσης,που ενδεχομένως θα έχουν το  management ... (Όχι σε ενιαίο δημόσιο φορέα)

Ανάλογες (ΣΔΚ) πρωτοβουλίες,αναπτύσσονται στην Θεσσαλονίκη,ενδεχομένως και αλλού,από ΜΚΟ,που επιφυλασσόμενες εντέχνως...
Αντιπροτείνουν το μοντέλο της σύμπραξης πολιτών,συνεταιρισμών,σωματείων, ΜΚΟ,ενίοτε των παπάδων και άλλων...«αγίων»,για να ανταγωνιστούν τη Suez στην προσφορά για την απόκτηση των μετοχών και της διαχείρισης της εταιρείας του νερού και της αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης.!
Προετοιμάζουν αστικού τύπου,κοστολογημένες προϋποθέσεις πλειοδοσίας,νομιμοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς την αντιλαϊκή μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων...και σ' όποιον κάτσει!
                                 Παιχνίδι να γίνεται...
Σε μορφή εταιρίας (δείτε εδώ)  διεκδικούν την εξαγορά του 40% και της διαχείρισης (management) της ΕΥΑΘ!
Κάτι σαν τις πάλαι ποτέ (διάβασε εδώ:Και αφού την ευλογήσαμε,τη δώκαμε ΨΥΧΟΚΟΡΗ....κυρ  Μέντιο!),αμαρτωλές,εταιρίες λαϊκής βάσης της Κρήτης,ΑΝΕΚ, ΙΝΚΑ Χανίων=ΕΛΟΜΑΣ=Πρόεδρος Super Market Ελλαδας=AMS (ο μεγαλύτερος αγοραστικός όμιλος της Ευρώπης,που υπόσχεται κέρδη στα μέλη του, από την υφαρπαγή της υπεραξίας των παραγόμενων αγαθών σε βάρος φυσικά του παραγωγού) κλπ .......
                                              ΠΑΛΙΌ ΤΟ ΚΌΛΠΟ  
Άπλα τώρα το ντηλ είναι πολυεθνικό,με πολλές «εν κρυπτώ» μορφές ιδιωτικοποίησης,που μπορούν να παρασύρουν...
Ευτυχώς όχι το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ,που το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού,το λέει πολύ καθαρά και συγκεκριμένα.
Αποκομμένο από εφεδρικές πρακτικές «κοινοπρακτικής  ιδιοκτησίας»,που σκαρφίζονται «ευαισθητοποιημένοι» σαλτιμπάγκοι...Ως εναλλακτικοί εργολάβοι διαχείρισης,κερδοσκοπικής ή ΜΚΟ,αστικής εταιρείας.
Το  Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ (εδώ) καταγγέλλει κάθε προσπάθεια,που διάφοροι τοποθετημένοι, δήθεν manager (εδώ),παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός.
Το ΝΕΡΟ είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να μείνει. Δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ και στα πλαίσια της απόδοσης μερίσματος ανά μετοχή. 
Το ΝΕΡΟ μας το δίνει η Φύση, δεν το παράγουμε, απλά το διαχειριζόμαστε ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε αυτό.                                 Απαραίτητη είναι η  δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα διαχείρισης του νερού που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξη της κοινωνίας.