Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012....στη μνήμη του Αλέξη. ''ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ (ΠΛΕΟΝ) ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ''.

Σάββατο βράδυ στη γειτονιά των Εξαρχείων.
Δύο αστυνομικοί «περιπολούν» την περιοχή, με όσα εισαγωγικά έχουν ανάγκη οι λέξεις όταν η πραγματικότητα τις ξεπερνά. 
Κατεβαίνουν από το περιπολικό και κατευθύνονται πεζοί προς ένα τσούρμο εφήβων. 
Φωνές, σειρήνες και πυροβολισμοί μπλέκονται σε μια περίεργη (αν και όχι πρωτότυπη) σύνθεση,μακάβρια...
Απομακρύνονται αργά, χωρίς να κοιτάξουν πίσω.
Μπαίνουν στο περιπολικό και φεύγουν...
                    Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί κείτεται νεκρό, δολοφονημένο.
                       Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος το όνομά του.
  Ο Αλέξης δεν ήταν ο πρώτος ούτε ο μόνος που έχασε τη ζωή του από χέρι αστυνομικού στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Είχε προηγηθεί ο Ιάκωβος Kουμής, η Σταματίνα Κανελλοπούλου, ο Μιχάλης Καλτεζάς, ο Νίκολας Τόντι και άλλοι, μετανάστες κυρίως, αλλά και Έλληνες, που δεν μάθαμε ποτέ ή δεν συγκρατήσαμε τα ονόματά τους.
Κι ανάμεσά τους τα τόσα ακόμη κρούσματα και οι διαφορετικές μορφές καταστολής, βίας και αυθαιρεσίας που πληθαίνουν δημιουργώντας οστά στην κρίσιμη συζήτηση για την ύπαρξη και τον ρόλο της αστυνομίας, τον αυταρχισμό του κράτους, τα όρια αυτού που ονομάζουμε (καθ' υπερβολή άραγε;) «δημοκρατία» και τους τρόπους αντίδρασης σε ό,τι συμβαίνει,τα δικά μας μέσα, τα ερωτήματα και τις απαντήσεις μας.
 Μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους αξιοπρέπειας, των δικηγόρων υπεράσπισης των δύο δολοφόνων,έπειτα από τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού από το φόνο και δεκάδες μαρτυρίες, την υπεράσπιση τους ανέλαβε   το "ανθρωπόμορφο"που ακούει στο όνομα Αλέξης Κούγιας....                                         
     .....το "ανθρωπόμορφο"....χωρίς ντροπή, δήλωση στα ΜΜΕ   (10/12/2008)           "Εάν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, το εάν τελικώς έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί και ποιο αδίκημα θα πρέπει αποδοθεί στους αστυνομικούς θα το κρίνει η Δικαιοσύνη"!!!!!           
                     H απόφαση της δικαιοσύνης.               
 Στις 11 Οκτωβρίου 2010, το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας (αποτελούταν από 3 τακτικούς δικαστές και 4 ένορκους) έκρινε και τους δύο ειδικούς φρουρούς ένοχους, τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, και τον Σαραλιώτη για συνέργεια.                                                        Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη (ψήφοι 4-3) και 15 μήνες ενώ ο Σαραλιώτης υποβλήθηκε στην ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια (ψήφοι 6-1),αλλά αποφυλακίστηκε μετά από μόλις ένα χρόνο παραμονής στη φυλακή!!!
Σήμερα, 6 Δεκέμβρη του 2012, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας,στα Προπύλαια,συγκεντρώσεις και πορείες, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.
Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.
Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του μαθητή, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και στην Πάτρα,απο μαθητές  στις 11:00 το πρωί.
 Στις 12 θα ακολουθήσει μία ακόμη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τους καθηγητές και τους δασκάλους.
Ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία από τις φοιτητικές παρατάξεις και άλλους συλλόγους.
                                         
Ο πόλεμος των χθεσινών ανακοινώσεων
Η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού αναφέρει τα εξής:
«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

   Η ανακοίνωση της ΝΔ ήταν η εξής:             
«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει». 
Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ
« Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε.
Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού. »