Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ένα παράξενο μασάει ο κόσμος τώρα χόρτο όμως δε μοιάζει με κοκό ούτε και με χασίσι....


Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο. Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφ...»περισσότερα εδώ 


Τραγούδια αφιερωμένα ή με αναφορές στον ποιητή:
1. Για τον Καββαδία Στίχοι Αντώνης Παπαϊωάννου, μουσική-ερμηνεία Θανάσης Γκαϊφύλλιας στο δίσκο Φύλλο Πορείας, Universal-Phillips 1985.
2. Μ’ ένα καράβι ψεύτικο Στίχοι, μουσική Κώστας Καλδάρας, ερμηνεία Ελένη Τσαλιγοπούλου στο δίσκο Καθρέφτες, Sony-bmg 1993.
3. Στης γοργόνας το φτερό Στίχοι Άλκης Αλκαίος, μουσική, ερμηνεία Θάνος Μικρούτσικος, στο δίσκο Υπέροχα Μονάχοι, Legend 2006.
4. Φωτεινό αστέρι Στίχοι, μουσική, ερμηνεία Όναρ (Λευτέρης Πλιάτσικας, Πένυ Ραμαντάνυ) στο δίσκο Τίποτα Δεν Είναι Όπως Φαίνεται, Virus 2007.
5. Λευκό πουλί (μέρος 1 και 2) Στίχοι, μουσική, ερμηνεία Πάνος Κατσιμίχας, στο δίσκο Μέχρι Να Πάρεις Παγωτό, Σε Βρίσκει Ο Χειμώνας, Impact 2007.
6. Καημένε Καββαδία Στίχοι, μουσική, ερμηνεία Μωυσής Ασέρ, στο δίσκο Άνευ Αξίας, Καθρέφτης 2002.
7. Φέρετρα πλωτά (Ωδή στον ασυρματιστή Ν.Κ.) το τραγούδι αυτό είναι στο δίσκο του Γιάννη Κουρσιούμη Ήρθες αργά