Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σύγχρονες «Νηρηίδες»... Σε πλήρη εξέλιξη το Ελληνοτουρκικό «πάρτι» στα λιμάνια!

                            TΑΙΠΕΔ: Σχέδιο «Νηρηίδες» για 48 μαρίνες
Στα 248,9 εκατ. ευρώ η παρούσα αξία του δικτύου - Ποιες τοποθεσίες θα αξιοποιηθούν, χωρισμένες σε εννέα ομάδες »περισσότερα εδώ
Οι Νηρηίδες, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν νύμφες, που προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας.
 Κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας,ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους και περνούσαν τη μέρα τους κολυμπώντας και παίζοντας με...δελφίνια.
Οι σύγχρονες «Νηρηίδες» ζουν στον αφρό της πλουτοκρατίας, είναι θυγατέρες του Λάτση και του Φερίτ Σαχένκ (δείτε εδώ)...
Παίρνουν όπου λιμάνι και ...αφήνουν τον κάθε Αλέκο με τον καημό!
Προσωποποιούν την διαπλοκή της πολιτικοοικονομικής πραγματικότητας,παίζοντας «κορόιδο» με αυτούς που χθες τις έλεγαν  "νταβατζήδες",αλλά το «ξέχασαν» στη συνέχεια.
Στη θέση του κορόιδου πολίτες και θεσμικοί που εσχάτως πανηγύριζαν λιμανίσια ,αν και ορεσίβιοι...
Μαζορέτα της πλάκας,πρώην πολιτικός  ...στα πολιτικά αζήτητα της Κορινθίας και χειροκροτητές ...τα λοιπά αμελέτητα!
 Οι σύγχρονες «Νηρηίδες» υπόσχονται να επεν(γ)δύσουν και την ενδοχώρα με επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού,των ακινήτων,του κατασκευαστικού κλάδου,της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και των Mall...με χορηγούς επικοινωνίας τα φιλικά ή ανόητα μέσα ενημέρωσης.
Ήδη το κοινοπρακτικό σχήμα μετά τη μαρίνα του Φλοίσβου,πήρε και αυτές της Ζέας (Πασαλιμάνι),Κέρκυρας και Λευκάδας (βλέπε εδώ)
Το επόμενο φιλέτο που χθες διέρρευσε στον τύπο,αναφέρεται στην αρχή της ανάρτησης,αφορά ακόμη 48 μαρίνες...Αλλά το «πάρτι» θα συνεχιστεί και στα μικρά λιμάνια...
Γιατί στόχος του Ελληνικού Δημοσίου,όπως λέει το TΑΙΠΕΔ είναι η καθιέρωση ενός εκτενούς συστήματος ομάδων/συμπλεγμάτων λιμανιών και μαρίνων που ακολούθως θα «χρηματοδοτηθούν»!...
Δείτε όμως εδώ τη λέει το site της Maritime & Transoport Busineww Solutions B.V....
Η μετάφραση  εδώ:Νομισματοποίηση σε Ελληνικά Μικρά Λιμάνια και Μαρίνες
2011 - 2013
 «Η Ελληνική Δημοκρατία (HR) βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης της πλέον κατάλληλης μεθόδου για την εκμετάλλευση της διαχείρισης και των άλλων δικαιωμάτων σε λιμάνια και μαρίνες.»
  Εμείς τα λέγαμε:Δεν ήξερες,δε διάβαζες εδώ;...περί λιμενικών ταμείων
 «Στόχος του ΥΕ είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου συστήματος ομάδων με συμπλέγματα μικρών λιμένων και μαρινών που στη συνέχεια θα αποτιμηθεί σε χρήμα,κατά κύριο λόγο με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης,μέσα από μια σειρά συναλλαγών.
Το MTBS έχει επιλεγεί ως διεθνής χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την ΥΕ, ως μέρος της κοινοπραξίας.»

Όπερ σημαίνει ότι: Μέσα από μια σειρά εθνικών παραχωρήσεων και συνδιαλλαγών,θα τα παρά - δώσουμε στην ιδιωτική κερδοφορία για τα επόμενα εκατό χρόνια...Με ονομαστική αξία που θα εκτιμηθεί με βάση την τελική τους μορφή...όταν και εφ' όσον αυτή γίνει.
Θα χρεωθούμε δηλαδη και όποια επένδυση ενδεχομένως κάνουν,για την κονόμα του αιώνα...Γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι!
Και τα ρέστα που το TΑΙΠΕΔ θα εκτιμήσει το ύψος τους,βάση των συμβάσεων θα τα δώκουμε - έναντι οφειλής στους δανειστές...Για να χαμηλώσει το χρέος.
Να μας δώσουν τη δόση μας...Να ανακεφαλαιώσουμε τις τράπεζες..Να χρηματοδοτήσουν τις «επεν(γ)δύσεις» που θα φέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη...
                      Είναι στρατηγικό,τελικά,το σχέδιο «Νηρηίδες»!!