Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν

Μια τρυφερή, αληθινή ιστορία συνέβη στον αμερικάνικο νότο στα τέλη του 19ου αιώνα κι στάθηκε η αφορμή για ένα εξαιρετικό θεατρικό κείμενο με τίτλο «Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» 
Στο πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε την Αγγελική Δαλιάνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Διαμαντόπουλου σε μια παράσταση που αξίζει να δείτε στο θέατρο Μπρόντγουεϊ-Αγίου Μελετίου 61.  
Ηρωίδες του έργου είναι δύο γυναίκες -πρότυπα θέλησης και πίστης- η  Helen Keller και η δασκάλα της, Anne Sullivan

Σε βρεφική ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη βοηθήσει.

Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ' ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.
Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ.
Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινούργια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.
Της Χριστίνας Ζάχου,από την real.gr