Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αυτός είναι ο βομβιστής της Άγκυρας

 Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας,κατά την οποία σκοτώθηκαν ο καμικάζι και ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας, τραυματίστηκε επίσης άσχημα μια γυναίκα.
 Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν περίπου 30 ετών, χρησιμοποίησε πλαστικά εκρηκτικά στην επίθεση,όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την αστυνομία.                                                                            Ο δράστης της επίθεσης πιστεύεται επίσης ότι είχε φυλακιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αστυνομικών τμημάτων τα τελευταία χρόνια. 

  Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους Τούρκους αξιωματούχους για να αρχίσει έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
"Συνεργαζόμαστε στενά με την τουρκική κρατική αστυνομία για να κάνουμε μια πλήρη αποτίμηση της ζημιάς και των απωλειών και για να αρχίσουμε μια έρευνα", σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ. Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι πρόκειται για μια "τρομοκρατική έκρηξη".
Την ίδια ώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία μέχρι νεωτέρας, μετά την επίθεση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο χώρος της πρεσβείας δεν παραβιάστηκε από την έκρηξη και το προσωπικό της πρεσβείας μεταφέρθηκε και παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα σε δωμάτια ασφαλείας μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας.
πηγή:enikos.gr