Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η μαφία μας ταΐζει κρέας αλόγου;

 Η μαφία μας ταΐζει κρέας αλόγου;
 Σύμφωνα με τη βρετανική "Daily Mail", η μαφία της Ιταλίας και της Πολωνίας θεωρείται ότι έχουν ενορχηστρώσει μια "διεθνή εγκληματική συνωμοσία" ύψους εκατομμυρίων λιρών,πιέζοντας υπαλλήλους σφαγείων να πιστοποιούν σαν μοσχαρίσιο το κρέας αλόγου.
Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται επίσης ρωσικές συμμορίες και εγκληματίες στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Τη διενέργεια ελέγχων για τρεις μήνες στα προϊόντα που περιέχουν επεξεργασμένο βόειο κρέας, αποφάσισε η Κομισιόν, μετά την σύσκεψη των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και αρμόδιων για διατροφικά θέματα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στον απόηχο του σκανδάλου με το κρέας αλόγου, που βρέθηκε σε γεύματα με κατεψυγμένο κιμά.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια θα διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους DNA σε επεξεργασμένο βόειο κρέας από την 1η Μαρτίου.
Τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων αναμένονται στα μέσα Απριλίου.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο ευρωπαίος επίτροπος για την υγεία Τόνιο Μποργκ, σε περίπτωση που οι χώρες εντοπίσουν κρέας αλόγου, θα εξετάζουν αν σε αυτό υπάρχουν ίχνη φαινυβουλταζόνης, ενός κτηνιατρικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλόγων.
 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία όσων κατανάλωσαν γεύματα που περιείχαν και κρέας αλόγου αλλά ότι τίθεται ζήτημα εξαπάτησης των καταναλωτών.
 "Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα που χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή λύση" ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβνεϊ.
Και πρόσθεσε: "Πρόκειται για κάποιον στη διατροφική αλυσίδα που πουλάει κρέας αλόγου ως βόειο και κερδίζει χρήματα με δόλιο τρόπο".

Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει ήδη αγγίξει 16 χώρες, ενώ θεωρείται ότι έχει απλωθεί σε ακόμη περισσότερα μέλη της ΕΕ.
"Είναι προφανές ότι κάπου στην όλη υπόθεση, κάποιος με δόλο ή ίσως από αμέλεια τοποθέτησε παραπλανητική ετικέτα στο προϊόν.
Όλες αυτές οι χώρες από τις οποίες πέρασε αυτό το κρέας, φυσικά θεωρούνται ύποπτες.
Και όταν λέω χώρες, εννοώ τις εταιρείες σε αυτές τις χώρες που επεξεργάστηκαν το προϊόν" δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μποργκ.
                                           
Διαβάστε:Φόβοι και για κρέας γαϊδουριού στην Ευρώπη