Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες - Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μαντούρο - Σε 30 ημέρες εκλογές

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός.
Διαβάστε εδώ:Το βιογραφικό του Ούγκο Τσάβες
Ηταν 58 ετών και έπασχε από καρκίνο. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο Τσάβες περνά τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα.

Ο Τσάβες είχε υποβληθεί σε τέσσερις εγχειρήσεις στην Κούβα.
Η τελευταία ήταν στις 11 Δεκεμβρίου και από τότε δεν είχε εμφανιστεί δημόσια. Εξαιτίας της ασθένειάς του είχε αναβληθεί και η τελετή της ορκωμοσίας του ως προέδρου της Βενεζουέλας.

«Είναι μια στιγμή μεγάλου πόνου» είπε ο Μαντούρο που περιστοιχιζόταν από υπουργούς της κυβέρνησης με φωνή που έτρεμε.

 Ο Τσάβες είχε επανεκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα τον Οκτώβριο και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος τα εκατομμύρια των υποστηρικτών του που τον λάτρευαν για τη χαρισματική προσωπικότητά του, την αντιαμερικανική ρητορική του και την εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας που συνέβαλε στο να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή εκατομμυρίων συμπατριωτών του.

Καθήκοντα προσωρινού προέδρου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νίκολα Μαντούρο. «Ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία ως πρόεδρος, και οι εκλογές θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 μέρες. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο κομμαντάντε Ούγκο Τσάβες », είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική του εμφάνιση.