Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ελλαδίτικα «λαμόγια» μας «έβαλαν στο χέρι» λένε τώρα οι Κύπριοι

 Ύστερα από 12 ημέρες που παρέμειναν κλειστές,ανοίγουν (δείτε εδώ) αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο,με δρακόντειους και πρωτοφανείς για την ιστορία της ευρωζώνης περιορισμούς στις συναλλαγές.
Την απόφαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, και του υπουργού Οικονομικών της Μεγαλονήσου,Μιχάλη Σαρρή ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού.

Συνέπεια του κλεισίματος των τραπεζών και των περιορισμών στις αναλήψεις, είναι η «ασφυξία» της αγοράς στην Κύπρο καθώς και οι βέβαιες πλέον καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών του Μαρτίου.
Ήδη ο σύνδεσμος βιομηχάνων ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και αξιωματούχοι, όπως ο Δήμαρχος Λεμεσού, παραδέχθηκαν ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των μισθών των υπαλλήλων.
Ο κ. Σαρρής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.
Αυτό, είπε, θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα τις ερχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του μνημονίου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός αποκάλυψε ότι η πτωτική πορεία της Λαϊκής ξεκίνησε το 2006, όταν έπεσε στα «έπεσε στα χέρια ανθρώπων, που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελλαδικό χώρο».
Όταν η Τράπεζα δεν έχει το Θεό της... 173 εκατομμύρια δάνεια της Marfin στο Βατοπέδι (διαβάστε εδώ)

Είπε, ακόμα, πως όταν ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής, η τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον «αναπνευστήρα» για δύο χρόνια.
Προσπαθήσαμε, συμπλήρωσε, να κερδίσουμε χρόνο ώσπου να προσφύγει η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης.

"Ο Σαρρής διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής για έξι μήνες. Δεν ξέρει τι του γίνεται..."  
Στην αντεπίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου,Μιχάλη Σαρρή,πέρασε ο επικεφαλής της Marfin Investment Group,Ανδρέας Βγενόπουλος (δείτε το video)