Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Όποιος στα σκότη περπατεί,με Κουτσού...μπεη την πατεί!

Σχεδόν εν κρυπτώ έγινε η αλλαγή φρουράς στον Περισσό,με μια λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μεταμεσονύχτια!
Ειλικρινά ευχόμαστε να μην ισχύσει η παροιμία :"Όποιος στα σκότη περπατεί... "
Η Αλέκα Παπαρήγα, έπειτα από 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος, κλείνει τον κύκλο της,στην ηγεσία, αλλά παραμένει ως «εγγυητής της ομαλότητας» στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ως τις επόμενες εκλογές.
 Με σχήμα διαρχίας θα διαχειριστεί στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές το ΚΚΕ  το πολιτικό του προφίλ
 Με την Αλέκα να παραμένει σε πρώτο πλάνο - το δημόσιο πρόσωπο  που εκφράζει τη δημόσια εικόνα του κόμματος...από την οποία,εν πολλοίς, μάλλον θα απουσιάζει ο νέος γραμματέας!
Ενδεχομένως γιατί οι άνθρωποι που περιβάλλουν την μέχρι πρότινος γενική γραμματέα,φέρονται να μην έχουν καμία εκτίμηση στο πρόσωπό του Δημήτρη Κουτσούμπα...
Πάντως έτσι ο νέος γραμματέας  θα κερδίσει χρόνο να ασχοληθεί,εκτός από την κατά προτεραιότητα κομματική δουλειά για την οποία έχει επιλεγεί -  να πάρει κεφάλια...
Και με την προετοιμασία της εικόνας του,που μάλλον απαιτεί γερό λίφτινγκ!
Για να μπορέσει  να πείσει ,ο συμπαθής Δημήτρης,ότι δεν είναι κάποιος ανεπάγγελτος που κατέβηκε από τα  νέφη ,να το παίξει  πλαστουργός της νιας ζωής,για το ΚΚΕ!
Το αν η χρονική διάρκεια της θητείας του  Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του γενικού γραμματέα ξεπεράσει αυτή του Γρηγόρη Φαράκου,θα εξαρτηθεί από τον δόκιμο πολιτικά τρόπο που θα επιλέξει να διαχειριστεί τα πολλά εσωκομματικά μέτωπα που έχουν πλέον ανοίξει...
Όπως και να ‘χει, από την Κυριακή η σελίδα γύρισε για πολλούς στο  «σπίτι του λαού»  και σύντομα θα έχουμε μεταφορές -  μετακομίσεις...
Εκτός από τις προσυνεδριακές διαφοροποιήσεις Σκυλάκου,Μπογιόπουλου κλπ έχουμε και τις «αποστρατείες» του συνεδρίου.
                        Εκτός ΚΕ Χαλβατζής, Μαυρίκος, Τζιαντζής
Από  την απελθούσα Κεντρική Επιτροπή,20 μέλη  δεν επανεξελέγησαν στο νέο όργανο.
Μεταξύ αυτών το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έθεσε υποψηφιότητα.
Φέρεται μάλιστα να είναι ένας εκ των δυο που δεν ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος με αιχμή την αντιπαράθεση που υπήρξε για την πορεία της Τυποεκδοτικής Α.Ε.
Πέραν του κ. Χαλβατζή δεν επανεξελέγη το γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, πρώην βουλευτής του κόμματος, κ. Γ. Μαυρίκος καθώς και άλλοι συνδικαλιστές όπως ο κ. Κ. Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών, κ. Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, αλλά και ο κ. Π. Μεντρέκας, στέλεχος του Γραφείου Τύπου, όπως και ο γνωστός «εκλογολόγος» του ΚΚΕ κ. Μ. Αγγουράκης, οι κυρίες Αιμιλία Αγκαβανάκη, Σούλα Βλισίδου και Ελένη Κοτούπα, οι κκ. Φ. Γεωργουδάκης, Θ. Γουλής, Ι. Χώτος, Λ. Χατζηπαυλίδης, Δ. Κρεωνάς, Π. Σοφός, Κ. Σταμπολίδης, η συνδικαλίστρια κυρία Χριστίνα Τσεντούρου, ο κ. Χρ. Κολοβός, αλλά και το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου εκ της αντιδικτατορικής γενιάς κ. Θ. Τζιαντζής, όπως και το επίσης πρώην μέλος του ΠΓ και άλλοτε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» κ. Τ. Τσίγκας.
*Σημειώνεται, ότι από 77 μέλη που είχε η απελθούσα ΚΕ, ο αριθμός των μελών του ανώτατου οργάνου μειώθηκε σε 63 (- 14).