Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσο τυφλή μπορεί να είναι η δικαιοσύνη όταν καταδικάζει ΑΜΕΑ για επεισόδια στη Κόρινθο!

Το Τριμελές Κακουργιοδικείο Ναυπλίου καταδίκασε τη Παρασκευή 19 Απρίλη 2013 τον Π.Ο. σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τα επεισόδια που είχαν γίνει στην Κόρινθο στις 6 Δεκέμβρη του 2009.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν σε δρόμους της πόλης περίπου 100 άτομα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Υπενθυμίζεται πως την ημέρα εκείνη, στα πλαίσια της εφαρμογής του δόγματος Χρυσοχοίδη περί «προληπτικών συλλήψεων», είχε διεξαχθεί (και) στην Κόρινθο πόγκρομ ενάντια σε νεολαίους με αποτέλεσμα να προσαχθούν δεκάδες ανήλικοι στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Όταν όμως διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσαν να σταθούν κατηγορίες, οι αστυνομικοί – προφανώς για να επιδείξουν «έργο» - φόρτωσαν τα γεγονότα στον μοναδικό ενήλικα συλληφθέντα (ήταν 22 ετών τότε), τον Π.Ο, παραγνωρίζοντας πως είχε προφανή δυσπλασία άνω άκρων και έχει ταυτότητα ΑΜΕΑ!

Παρότι η δίκη διεξήχθη 4 χρόνια μετά και είναι προφανές πλέον πως το δόγμα Χρυσοχοίδη εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο τρομοκράτησης της νεολαίας - με απώτερο στόχο την (ήδη από τότε αποφασισμένη) υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο – το δικαστήριο προτίμησε να μην εκθέσει τα αστυνομικά όργανα και να πάρει μια «βολική» απόφαση που όμως στιγματίζει το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης.
πηγή:Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας