Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σαρώνουν πάλι τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα»!

  Στο «σάρωμα » συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα της αγοράς λιανικού εμπορίου με νομοσχέδιο για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και την καθιέρωση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων.
Παρά το θόρυβο που ξεσηκώνουν οι κυβερνώντες για τα ...δεινά που προκαλούνται, τα κλειστά επαγγέλματα έχουν «απελευθερωθεί» σε ποσοστό 84%!
Όχημα των νέων «διαρθρωτικών» παρεμβάσεων - ανατροπών (διαβαστε εδω),αποτελούν οι πολιτικές «απελευθέρωσης» των αποκαλούμενων «κλειστών επαγγελμάτων», τα οποία κυριολεκτικά δαιμονοποιούνται καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποδίδονται ευθύνες για τον υψηλό πληθωρισμό, την έλλειψη ανταγωνισμού, και τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία, σε διαφορετική περίπτωση, θα απογειώνονταν...
Αυτά προκύπτουν από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης.
Και οι δυο τους, με περισσό κυνισμό, δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να αποκρύψουν ότι, και στο συγκεκριμένο τομέα, είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν μέτωπα με μικροαστικά και ορισμένες περιπτώσεις και μεσαία στρώματα, προκειμένου να παραδώσουν «καθαρή» την αγορά στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Από την άποψη αυτή, ενδεικτική είναι και η ακόλουθη δήλωση του Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε: «Η εντύπωσή μου είναι ότι ο καθένας στο παρελθόν κέρδιζε τη δική του προσωπική μάχη και όλοι μαζί χάναμε τον πόλεμο. Διότι δημιουργήσαμε τέτοιες αγκυλώσεις στην οικονομία που η Ελλάδα ήταν μια χώρα καθόλου φιλική στην επιχειρηματικότητα».
Διαβάστε: Το ΚΚΕ για τη συνέντευξη Στουρνάρα-Χατζηδάκη