Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

«Εμφύλιος» στην ΟΛΜΕ: «Μα το ντέρμπι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…»

                            «Εμφύλιος» στην ΟΛΜΕ στο παρά πέντε των Πανελλαδικών...
Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν τελικα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε χθες Τετάρτη στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.
Αρχικά στη Γενική Συνέλευση, η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υπερψηφίστηκε από τους προέδρους.
Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ έχουμε:
Υπέρ: 78 (91,8%)
Κατά: 4
Λευκά: 3

Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ)  ουσιαστικά  να  μεθοδευουν φορμουλα για αναστολή της απεργίας ..."γιατί δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας"
Καθαρή λύση ζήτησε από την ηγεσία της ΟΛΜΕ το ΠΑΜΕ που ωστόσο επεσήμανε ότι απεργία δι΄ αντιπροσώπων δε νοείται...ο νοών νοείτω!
                                       
                                                 Γίνεται ψηφοφορία με 2 προτάσεις:
1. Πρόταση υπάρχουν οι προυποθέσεις (Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις)
2. Πρόταση δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις

Η πρώτη πρόταση πήρε 18 (21% των ψήφων). Τα κατά ήταν 9. Τα λευκά 57.

Με ευθύνη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ έγινε συνυπολογισμός   Κατά και Λευκά και έτσι έγινε αναστολή της απεργίας.
*Είναι φανερό ότι κάποιοι Πρόεδροι που ήρθαν με αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους για απεργία έκριναν από μόνοι τους και ψήφισαν Λευκό.
                                 Για τα μάτια του κόσμου... Στρίβειν δια  της  ΑΔΕΔΥ και  ΓΣΕΕ !
*Αρκετοί ήταν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που υποστήριξαν ότι έχουν εξουσιοδότηση από τα μέλη τους να εκτιμήσουν εάν διαμορφώνονται οι όροι για να «σπάσουν» το μέτρο της επιστράτευσης, τονίζοντας πάντως ότι χρειάζεται να έχουν συμμάχους συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλων εργαζομένων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, από τη γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ διατυπώθηκε εκ νέου αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν 24ωρη γενική απεργία αύριο, εναρκτήρια ημέρα των εξετάσεων.
 Και στο νέο κάλεσμα, όμως, η ΟΛΜΕ βρήκε κλειστές πόρτες: Η ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι, αντιδρώντας στην πολιτική επιστράτευση, έχει προκηρύξει για σήμερα τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12:00-15:00) .