Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τελικός Champions League: «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»...

Η τελευταία παράσταση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα παιχθεί απόψε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου με γερμανικό «εμφύλιο» σε αγγλικό έδαφος! 
Μπάγερν Μονάχου εναντίον Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό,αν και θα προτιμούσα να βρεθούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης...  
Ωστόσο οι διοργανώσεις που θα γίνουν σήμερα στην Γερμανία ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο «τρομοκρατικών οργανώσεων», σύμφωνα με προειδοποιήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA), αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Spiegel.
Κάντε κλικ στην φωτογραφία,
την ώρα έναρξης του αγωνα (21:45)
και παρακολουθήστε μέσω Live Streaming 
τον τελικό του  Champions League
Οι δύο γερμανικές ομάδες έχουν μεγάλο παρελθόν στο Champions League, ενώ τις συνδέουν πολλές περίεργες συμπτώσεις.
Ξέρατε ας πούμε ότι ο τωρινός προπονητής της ομάδας του Μονάχου, Γιουπ Χάινκες έχει σκοράρει 5 φορές κατά της Ντόρτμουντ το 1978 και ότι απόψε παίζουν το 100ό μεταξύ τους αγώνα;
Διαβάστε γιατί το Λονδίνο δεν είναι γούρικο και γιατί η Μπάγερν έχει... αλλεργία στους «εμφύλιους».
«Μπαρουτοκαπνισμένη» είναι σε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μπάγερν, καθώς αυτός του 2013 θα είναι ο δέκατος.
Έως τώρα, έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες η τελευταία εκ των οποίων πέρσι, με αντίπαλο την Τσέλσι στο Μόναχο.
Αντίθετα για τη Ντόρτμουντ είναι μόλις ο δεύτερος.
Τώρα η  Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ επιθυμεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997 βάζοντας και δεύτερο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της.
Οι «κιτρινόμαυροι» του Γιούργκεν Κλοπ ελπίζουν ότι η ιστορία θα επαναληφθεί...
Αν τα καταφέρει απόψε, ο Χάινκες θα γίνει ο 19ος τεχνικός που κατακτά για δεύτερη φορά τον τίτλο αλλά μόλις ο τέταρτος, μετά τους Έρνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο...

Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό διοργάνωσης, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που θριάμβευσε επικρατώντας 5-2 στον τελικό της Γερμανίας και πλέον οι Βαυαροί διψούν για εκδίκηση…
Ο Γιούργκεν Κλοπ στην προσπάθειά του να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του βασικού μέσου, Μάριο Γκέτσε ο οποίος το καλοκαίρι αποχωρεί για τους Βαυαρούς, λόγω τραυματισμού.
Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Κέβιν Γκρόσγκροϊτς, με τον Μάρκο Ρόις και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να συνθέτουν την επιθετική τριάδα.
Κατά τα άλλα, από το χώρο της άμυνας κανονικά υπολογίζεται ο Λούκας Πίστσεκ, ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τους Βαυαρούς μοναδικό ερωτηματικό είναι η συμμετοχή ή μη του Ντάντε, καθώς δεδομένη είναι η απουσία του Χόλγκερ Μπαντστούμπερ.
Στην επίθεση, κανονικά συνεχίζει ο Άριεν Ρόμπεν, καθώς εκτός παραμένει ο Τόνι Κρόος λόγω τραυματισμού.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντερφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντόγκαν, Μπέντερ, Μπλατζικόφσκι, Ρόις, Γκρόσγκροϊτς, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.