Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η Ελλάδα στον Τελικό της Eurovision 2013

 Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό της Eurovision 2013 ερμηνεύοντας το τραγούδι "Alcohol is Free" στον B’ Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε, στην  Μάλμε Αρένα της Σουηδίας.
  Το ελληνικό συγκρότημα  και ο Αγάθωνας με το μπαγλαμαδάκι του εμφανίστηκαν στην ένατη θέση και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
 Εκτός από την Ελλάδα, εννέα ακόμα χώρες εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό της 18ης Μαΐου και είναι οι εξής: Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία, Μάλτα.                                                  Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό στον Τελικό του Σαββάτου είναι η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία.                                   Στον  τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων 20 προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς και έξι -δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία- συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό.                  
Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές σήμερα, 17 Μαΐου.