Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τετάρτη 24 Ιούλη :Οι Μύθοι του Αισώπου,από τη Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνας.

                                                             Οι Μύθοι του Αισώπου
Μια παράσταση που ψυχαγωγεί,διασκεδάζει αλλά και διδάσκει.... από τη Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνας.
Ιστορίες με διαχρονικά μηνύματα που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κλασσικά αριστουργήματα,αναβιώνουν με φρέσκια ματιά,την Τετάρτη 24 Ιούλη ,στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ,στο Κιάτο.
Η παράσταση είναι μια επιτυχή μεταφορά σε θέατρο κούκλας που έκανε η Λέσχη Παραμυθιού Σικυώνας,επιλέγοντας πασίγνωστους - πολυαγαπημένους μύθους του Αισώπου και τους διασκεύασε προσαρμόζοντας το κείμενο στις ανάγκες και τις αντιληπτικές ικανότητες της παιδικής ηλικίας.
Επίσης κατασκεύασε τις κούκλες και επένδυσε με μουσική και τραγούδια, στοιχεία που προσδίδουν νέες θεατρικές διαστάσεις στα έργα ,βοηθώντας στην κατανόηση και στην αφομοίωσή τους από τα παιδιά.
Οι μύθοι του Αισώπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην αρχαιότητα.
κλικ στην εικόνα
Ο δημιουργός τους - που θεωρείται και ο πατέρας της μυθογραφίας- ήταν πανάσχημος και καμπούρης σύμφωνα με τους βιογράφους του. Έζησε τον 6ο π. Χ. αιώνα και ήταν σκλάβος στη Σάμο.
Διέθετε πανέξυπνο μυαλό και κοφτερή γλώσσα και πραγματοποίησε πολλά ταξίδια , ενώ πιστεύεται ότι είχε συναντήσεις με τους επτά σοφούς της Αρχαιότητας. Πρωταγωνιστές ανθρώπινοι χαρακτήρες και κυρίως ζώα τα οποία διαθέτουν ομιλία.
Οι μυθοπλασίες  Αισώπου Μύθοι έχουν την μορφή σύντομων αφηγήσεων με στοιχεία από τη λαϊκή σοφία αλλά και φιλοσοφικούς στοχασμούς για τη ζωή.
Κύριο στοιχείο η στηλίτευση του κακού στις πιο έντονες μορφές του: βία, αυθαιρεσία, απάτη, εγωισμός, ματαιοδοξία, αλαζονεία, ψέμα, πονηριά.
Αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα και έγινα εξαιρετικά δημοφιλείς στην αρχαιότητα. Η πρώτη τους κωδικοποίηση σε γραπτή μορφή έγινε τον 4ο αι. π.Χ. Η ρωμαϊκή δε και η βυζαντινή φιλολογία κατόρθωσε να τους διασώσει διαμέσου των αιώνων, έως το 1479 που έγινε η πρώτη έντυπη έκδοσή τους.