Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τα «902» μυστήρια της συχνότητας του ΚΚΕ Ltd company

 Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες, για την πώληση της ραδιοτηλεόρασης του 902, από το ΚΚΕ στην  παντελώς άγνωστη (δεν έχει καν σελίδα στο internet ) Κυπριακή off shore A-Orizon Media LTD
Ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά – του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.
Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε...απο τη Λιάνα:Ως μια «αναγκαστική οικονομία πυρομαχικών για να μην πάει ούτε σφαίρα χαμένη» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη την απόφαση για πώληση του «902», που, σύμφωνα με την ίδια, δεν λειτουργούσε στο πλαίσιο του καπιταλισμού, με σκοπό δηλαδή να αποφύγει τη μείωση κερδών».

Ρε μπας και είναι του Κουτσούμπα η  off shore;
 Τα στοιχεία για τους ιδιοκτήτες της μπορούν να βρεθούν μετά από αίτημα, μέσω δικηγόρου, στο τμήμα Εφόρου Εταιριών.
Όμως ακόμη κι έτσι, δεν είναι δεδομένο πως θα γίνουν γνωστοί οι δικαιούχοι, αφού το πιθανότερο είναι πως η αγοραπωλησία έχει γίνει από κυπριακά δικηγορικά γραφεία.

 Η πώληση αφορά το 100% των μετοχών της εταιρίας "Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.", οι οποίες άνηκαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες στο ΚΚΕ
Ως αποτέλεσμα, η διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εταιρία και η διαχείριση των υπ' αριθμόν αδειών 12857/Ε/24.5.01 του 902 Αριστερά στα FM και 22414/Ε3/2992/3.11.1993 του 902 TV, που παραχωρήθηκαν από το δημόσιο στην Ραδιοτηλεοπτική, να γίνεται πλέον από την νέα εταιρία. 

Οι παραπάνω άδειες δεν ανήκουν ούτε παραχωρήθηκαν στο ΚΚΕ (ο 902 δια του νόμου, δεν θεωρείται κομματικός σταθμός), απλώς το ίδιο το κόμμα, μέχρι πρότινος, είχε το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που τις διαχειρίζεται.
 Συνεπώς,νομικά,η μεταβίβαση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του 902, δεν έχει καμία διαφορά από εκείνη ενός οποιουδήποτε ιδιωτικού ΜΜΕ. 

Για να γίνει όμως δεκτή η μεταβίβαση του 902 Αριστερά Στα FM και οποιουδήποτε άλλου ραδιοφώνου, θα πρέπει να περάσει από τα χέρια του ΕΣΡ.
Εντός προθεσμίας 10 ημερών μετά την αγοραπωλησία, θα πρέπει να κατατεθεί στην αρχή ο φάκελος με όλα τα δεδομένα της μεταβίβασης. Αν ο φάκελος δεν είναι πλήρης ή έχουν παρουσιαστεί σφάλματα (αν π.χ. η αγοράστρια εταιρία δεν έχει επαρκές κεφάλαιο για να καταβάλει το αντίτιμο) τότε η μεταβίβαση δεν εγκρίνεται από το ΕΣΡ, και η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να μεταβιβαστεί σε τρίτο πρόσωπο.
Παρόλα αυτά, η αγοράστρια εταιρία έχει την δυνατότητα ασκήσεως αίτησης θεραπείας ως προς την αρνητική απόφαση του ΕΣΡ, παραδίδοντας στην αρχή τα στοιχεία που λείπουν ή δικαιολογώντας με τα απαραίτητα έγγραφα οποιαδήποτε σφάλματα.