Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΟΛΜΕ: Πρώτο μάθημα τον Σεπτέμβριο η… απεργία

 Πρώτο μάθημα που θα παραδώσουν οι εκπαιδευτικοί τον Σεπτέμβριο θα είναι η… απεργία καθώς η ΟΛΜΕ εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει κινητοποιήσεις, όπως έχει ήδη προαναγγείλει προ μηνός ο πρόεδρος της Θέμης Κοτσιφάκης.
 Σε δηλώσεις του στον Τύπο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στα σχολεία, τονίζοντας ότι οι καθηγητές θα επιδιώξουν κοινό μέτωπο με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων αλλά και με τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι αντιδρούν στη μείωση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που οι ίδιοι εκτιμούν σε 17.000, αλλά και με το νομοσχέδιο για νέο Λύκειο.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να κάνει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα συνέλθουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κοτσιφάκης τονίζει ότι αφενός το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα από την Α” Λυκείου και αφετέρου, οι μαθητές ωθούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπου τομείς με ζήτηση (όπως τα επαγγέλματα Υγείας) παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα.
Προσθέτει δε ότι «η απόφαση του συνεδρίου μας είναι απεργία διαρκείας και συντονισμός αγώνα με άλλους φορείς. Καταρχήν της εκπαίδευσης, αλλά και άλλων κλάδων όπου πλήττονται τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως η Υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Την ερχόμενη εβδομάδα η ΟΛΜΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τα συνδικάτα αυτών των χώρων».