Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη η Νεμέα τιμά τον λογοτέχνη Σπύρο Δαρσινό

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΜΕΑΣ σε συνεργασία με τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 


 (Διαβάστε εδώ) 
εγκαινιάζοντας μία σειρά από παρουσιάσεις  συγγραφέων και ποιητών,τιμούν τους όπου γης  Νεμεάτες που προάγουν τον πολιτισμό... 
 Η πρώτη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον λογοτέχνη Σπύρο Δαρσινό και το έργο του.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: ο συγγραφέας Φαίδων Θεοφίλου, για το ποιητικό έργο του Σπύρου Δαρσινού, ο εκδότης Αντώνης Παπαϊωάννου για το νέο υπό κυκλοφορία μυθιστόρημά του, με τίτλο "Η αυλή του ήλιου" και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Ο Σπύρος Δαρσινός γεννήθηκε στο Λεόντιο (Λιόντη) Κορινθίας και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές στο γυμνάσιο Νεμέας.
Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό στράφηκε σε ποικίλες δραστηριότητες αλλά πάντα με έντονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό.
Στη δεκαετία του '60 ακολούθησε τα βήματα του Ομηρικού Οδυσσέα : μετανάστευσε στην Αμερική, όπου ζει μόνιμα αλλά με έντονο το νόστο της πατρίδας που αγαπάει και επισκέπτεται συχνά.
Οι επαγγελματικές δραστηριότητες κράτησαν σε μακρόχρονη επώαση τις πνευματικές τους ευαισθησίες. Κάποτε, όμως, οι ρίζες του. Μίλησαν μέσα του οι φωνές των προγόνων. Και στράφηκε δημιουργικά σε αναζητήσεις ουσιαστικές. Ευδόκιμα. Ασχολείται με την ποίηση. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε έντυπα της Ομογένειας, αγγίζοντας θέματα επικαιρότητας και στηλιτεύοντας την κοινωνική αδικία.