Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Και στην Κορινθία «Τα Πρόσωπα του χρόνου» από 27 ως 29 Σεπτέμβρη

Με θεματική «Τα πρόσωπα του Χρόνου» γιορτάζονται φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 27 ως τις 29 Σεπτεμβρίου.
Οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 1991 και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1994 υιοθετώντας πλήρως τους σκοπούς και το χαρακτήρα του.
Είναι δε η μόνη χώρα που από την αρχή της συμμετοχής της στο πρόγραμμα έχει αφιερώσει μια ξεχωριστή μέρα, την Παρασκευή, στο σχολικό κοινό, παράδειγμα που αρχίζουν να ακολουθούν τα τελευταία χρόνια και οι υπόλοιπες χώρες. 
                                               Εκδηλώσεις στην Κορινθία

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
27-29 Σεπτεμβρίου 2013
«Κινητοποιώντας τη μνήμη της λίμνης». Διάλεξη – συζήτηση
Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Aρχαίας Κορίνθου – αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου - Λέρνας
27, 29 Σεπτεμβρίου 2013
«Τα μάτια ‘μείναν ίδια… Κόρινθος: μία πόλη – χίλια πρόσωπα στο πέρασμα του χρόνου».
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες Δημοτικού με αφετηρία τις αίθουσες και το αίθριο του μουσείου: παιχνίδι ρόλων, κυνήγι θησαυρού, εργαστήρια κατασκευών (27/9).
Θεατρικό δρώμενο στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου (29/9).
Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για ενήλικο κοινό και οικογένειες σε επιλεγμένες αίθουσες του μουσείου με θέμα τη λειτουργία του Ασκληπιείου ως τόπου θεραπείας ασθενών (29/9).
Αρχαιολογικός χώρος και Mουσείο Αρχαίας Νεμέας
27-29 Σεπτεμβρίου 2013
«Η Νεμέα στο πέρασμα του χρόνου» μέσα από τη διήγηση του παραμυθιού του σφραγιδόλιθου και την περιήγηση στα μνημεία του χώρου.
Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και δραστηριότητες για ενήλικο κοινό και οικογένειες σε επιλεγμένα σημεία του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, εικαστικό εργαστήριο και κυνήγι θησαυρού.
                                                               Εκδηλώσεις στην Ελλάδα
Όσοι μαθητές αλλά και μεγάλοι βρεθούν στην Ακρόπολη θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν "Τα πρόσωπα του Χρόνου στα μνημεία της Ακρόπολης" και στη Ρωμαϊκή Αγορά αντιστοίχως θα αναζητήσουν "Τα πρόσωπα του Χρόνου στην αρχαία Αγορά".
Όσοι επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο θα πραγματοποιήσουν ένα "Ταξίδι στον χρόνο με το Ευρώ".
Οι συμμαθητές τους που θα επιλέξουν το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών θα συναντηθούν με τους "Πειρατές του Montfort, ο χρόνος είναι ιστορία" ενώ αυτοί που θα βρεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρδίτσας θα παίξουν "Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ;... Ήρθε η ώρα να σε βρω".
Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στις Αιγές θα ακούσουν για τη "Μνήμη και τον ηρωικό χρόνο στις Βασιλικές Αιγές", ενώ όσοι περάσουν από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χίου θα ανακαλύψουν "Γιατί τα ρολόγια των αρχαιολογικών μουσείων δεν έχουν μηχανισμούς διαφυγής".
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν τα μουσεία, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς.

 Το Σαββατοκύριακο της γιορτής η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.