Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Με ολίγον από μικροπολιτική... Μαγειρεύτηκε η οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματίων του Δήµου Σικυωνίων.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο του Δήµου Σικυωνίων ήταν και η κατανομή οικονομικής ενίσχυσης - βοήθειας  των αθλητικών σωματίων  του Καλλικρατικού δήμου.
Το συνολικό  διαθέσιμο ποσό των 20.000 ευρώ για όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία,της περιοχής,από μόνο του καταδεικνύει τον απαξιωτικό τρόπο που η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την ερασιτεχνική αθλητική δημιουργία ..
Ενδεχομένως αν είχε συσταθεί μια δημοτική  επιτροπή αθλητικού σχεδιασμού θα μπορούσε να επεξεργαστεί θέσεις,να προτείνει εφαρμογές υλοποίησης από διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα  και εν κατακλείδι να βελτιώσει την ανύπαρκτη αθλητική πολιτική του Δήµου Σικυωνίων .
Εάν βεβαίως ο βραβευμένος δήμαρχος αντιλαμβανόταν ότι :
Ο δήμος οφείλει να έχει τον απαραίτητο βηματισμό,ωστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων,που έμπρακτα παράγουν δημιουργικό έργο και ενδεχομένως αναπληρώνουν και άλλες δράσεις πολιτισμού και αθλητικής παιδείας ,στα ορεινά κυρίως του Καλλικρατικού δήμου. 
Αναγκάζομαι να υπογραμμίσω το παραπάνω γιατί  η «Μηκώνη» ως  καθ' ύλην αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ,μάλλον βρίσκεται σε   υποχρεωτική αγρανάπαυση!...
Ενδεχομένως η «Μηκώνη» να μην  θέλει χόρτο στο γήπεδο Κρυονερίου...για να υψώνει πιο αποτελεσματικά την ασπίδα της, στις «πολιτιστικές αρπαχτές» του καλοκαιριού!
 Με τη  «Μηκώνη» ωσεί παρών... και με τ΄άλλα μαγειρέματα των ημετέρων που εκμεταλλεύτηκαν τα «μαύρα μεσάνυχτα»  του συνόλου των δημοτικών συμβούλων - πλην Χουσελά - το θέμα «κατανομή οικονομικής ενίσχυσης - βοήθειας των αθλητικών σωματίων» εκτιμήθηκε ότι ήταν ήσσονος σημασίας...
Έτσι τη μερίδα του λέοντος πήραν οι «μηχανισμοί» των ασκούντων ουσιαστική διοίκηση  στον  Πέλοπα και τον Ναυτικό Όμιλο Κιάτου!
Δεν ξέρω αν ο κύριος Παπαβασιλείου ξέρει κάτι περισσότερο για τα περί μαγειρικής...
Βεβαίως αν αναλογιστούμε ότι ο σωματειακός αθλητισμός ενίοτε συμβάλει αποτελεσματικά και στην διατήρηση της όποιας εξουσίας....Τι τύχη μπορεί να έχει ο Ασπρόκαμπος ή ο Ατρόμητος στα Μποζικά ...