Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Επικίνδυνη για τους εμποροβιοτέχνες η ετοιμότητα Τατούλη

Συνάντηση Τατούλη με ΓΕΣΕΒΕ...
«Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρώτα και κύρια για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, ούτως ώστε να μην προστεθούν επιπλέον άνεργοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΕΒΕ, οι οποίοι του επέδωσαν και ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ζητώντας του την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προσπάθεια «επιβίωσης» των επαγγελματιών της περιοχής, όπως τη χαρακτήρισαν.
Ο γενειοφόρος «σοφός»,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,επικαλούμενος τη δέσμευση της Angelica Schwall-Dόren... ότι το Ταμείο Στήριξης θα χρηματοδοτηθεί απο τράπεζες της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
Όταν προσεγγίζεις τους επικυρίαρχους ζητώντας τους βοήθεια/συνεισφορά... εκεί η ηθική σταυροκοπιέται!
* Υπενθυμίζουμε ότι η  Γερμανίδα υπουργός, Angelica Schwall-Dόren ,δήλωσε πρόσφατα ότι το Ταμείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορεί να το στηρίξει με κεφάλαια η κρατική τράπεζα της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι εφικτή η χρηματοδότηση μέσω της τράπεζας KFW, με 100 εκατομμύρια εύρω.
Ποια ειναι η  kreditanstalt Fur wiederraufbau ( kfw );
Η kreditanstalt Fur wiederraufbau ( kfw ) δεν είναι μια τυχαία τράπεζα. Είναι η τράπεζα για την ανασυγκρότηση, η τράπεζα η οποία ιδρύθηκε το 1948 , ως μέρος του σχεδίο Μάρσαλ.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκε και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην Γερμανία, όσο και στην διεθνή πολιτική επιρροή καθώς δανειοδοτεί κυρίως τις υπανάπτυκτες χώρες ( Τανζανία, Κογκό κ.α)
Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η KFW  χρηματοδότησε την Ανατολική Γερμανία – με χρήματα της Ευρώπης.
Να πάμε, όμως, στα δικά μας... 
Πριν πάμε στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να θυμίσουμε ότι η KFW έχει βγάλει χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων.
                                               (η KFW υπογράφει όλα τα μνημόνια )
Μ άλλα λόγια, οι Γερμανοί πάνε να μας δώσουν τα χρήματα, τα οποία έβγαλαν στην πλάτη μας !!
Τι θα κάνει η kfw Ελλάδας ;
Θα δανείζει τις επιχειρήσεις με χαμηλότερα επιτόκια ( απο τις εμπορικές τράπεζες ), όπως κάνει η αντίστοιχη Γερμανική ;
Θα χορηγεί ενεργειακά δάνεια προκειμένου επωφεληθούν και οι Γερμανικές εταιρείες ;
 Κανείς δεν μας λέει τον κύριο σκοπό της αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα, πέραν των αοριστιών για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το σημαντικότερο θέμα είναι ποιος θα έχει τον έλεγχο του Ταμείου  Στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;   
Όλα αυτά μένουν αναπάντητα ,αλλά αφορούν το κρίσιμο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις οποίες τις έχει ανάγκη για να σταθεί στα πόδια του ο τόπος.
 Όλα μοιάζουν ασαφή, όπως οι ποδοσφαιρικές εταιρείες λαϊκής βάσης...
Βάζουν λεφτά οι οπαδοί, αλλά ο πρόεδρος εισπράττει τα χρήματα των οπαδών...
                 Έτσι μοιάζει και η Κfw Eλλάδας...
                                                                      Σαν το παιχνίδι πάρτα όλα!