Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Καίει τη σύζυγο του Κώστα Κόλλια ,το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Καίει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τη σύζυγο του βουλευτή Κορινθίας Κ. Κόλλια, η οποία ενώ είχε αποσπαστεί από τον Δήμο Κορίνθου στο πολιτικό γραφείο του συζύγου της, δεν είχε παραιτηθεί από ανταποκρίτρια του ΟΓΑ και συνέχιζε να πληρώνεται για τα… καθήκοντά της.
Η Αθανασία – Δέσποινα Κόλλια ασκούσε τα καθήκοντα της ανταποκρίτριας του Οργανισμού από το 1991 έως το 2008, οπότε και αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του συζύγου της.
Όμως η σύζυγος του βουλευτή Κορινθίας δεν ενημέρωσε ποτέ γι’ αυτήν την εξέλιξη τον ΟΓΑ και αντί να παραιτηθεί άφησε την σφραγίδα της σε τρεις συναδέλφισσές της, οι οποίες και υπέγραφαν εξ ονόματός της μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010.
Μάλιστα οι ίδιες υπάλληλοι λάμβαναν και την αποζημίωση του ΟΓΑ για λογαριασμό της κυρίας Κόλλια, αφού εκείνη τους είχε δώσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, η κα Αθανασία – Δέσποινα Κόλλια παρέλειψε να δηλώσει την αναστολή των καθηκόντων της μέχρι τη στιγμή της έκδοσής του, δηλαδή δύο χρόνια μετά την απόσπασή της στο γραφείο του Κώστα Κόλλια.
Συγκεκριμένα, το 2008, 2009 και 2010, χρονιές που εκείνη δεν βρισκόταν στον Σολομό Κορινθίας, αλλά στην Αθήνα, φαινόταν ότι ενέκρινε κάθε μέρα αιτήσεις συνταξιοδότησης και παροχές υγείας.
Μάλιστα για τις… «υπηρεσίες» της έλαβε το ποσό των 3.737,34 ευρώ!
Όλο αυτό το διάστημα τη δουλειά της έκαναν τρεις γυναίκες συνάδελφοί της που εισέπρατταν την αποζημίωση, είτε παίρνοντας την επιταγή που τους έδινε ο ταχυδρόμος, είτε παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τον λογαριασμό της στην Αγροτική Τράπεζα μέσω ATM, χρησιμοποιώντας την κάρτα αναλήψεών της, με τον κωδικό PIN που τους είχε δώσει η ίδια.
Ο ΟΓΑ πάντως δεν κινήθηκε δικαστικά εναντίον της κ. Κόλλια, αφού όπως υποστήριξε δεν είχε καμία ζημία, μιας και τα χρήματα θα τα έδινε έτσι κι αλλιώς, ενώ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης της επέβαλε την ποινή της 15νθημερης αργίας, απόφαση κατά της οποίας η Αθανασία Κόλλια άσκησε έφεση.
Η υπόθεση κρίθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που επικύρωσε την αρχική απόφαση.
Πηγή: Real News