Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κόρινθος: Εκφοβιστικές προσαγωγές μελών του ΚΚΕ επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις για το «Όχι»

  Αναίτια και προκλητική προσαγωγή μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε το βράδυ της Κυριακής στην   Κόρινθο,με πρόσχημα τη «ρύπανση του περιβάλλοντος» ,επειδή προπαγάνδιζαν με φυλλάδια τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. 
Η  Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου μετά την παρέμβαση της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ και την κινητοποίηση που έγινε, δεν αποτόλμησε να προχωρήσει σε σύλληψη των  μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  ,συνειδητοποιώντας προφανώς τα περαιτέρω...  Αρκέστηκε στο να υποβάλει μήνυση που θα συζητηθεί (αν συζητηθεί) σε τακτική δικάσιμο.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά αναίτιων συλλήψεων στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πρόσφατη προσαγωγή (2 Οκτώβρη) και αναίτια κράτηση για πάνω από δύο ώρες, δύο στελεχών της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κορίνθου. Είναι η εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Είναι φανερό ότι αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο να ανακόψουν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η κατηγορία για "ρύπανση του περιβάλλοντος" είναι προσχηματική ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ποιος ρυπαίνει το περιβάλλον της περιοχής μας. Αντί να κυνηγήσουν τους εργοστασιάρχες που ανενόχλητοι μολύνουν το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε με τα φυλλάδια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αποκαλύπτουν την αλήθεια για την 28η Οκτωβρίου.

Τους το λέμε ξεκάθαρα! Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται να φοβίσουν! Συνεχίζουμε πιο δυνατοί! Καλούμε τον λαό της Κορινθίας να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να μπει στον αγώνα μαζί με του Κομμουνιστές».