Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: "Βασανίστε με! Αλλά παρακαλώ στον πληθυντικό."...

 Την Κυριακή 3 Νοέμβρη αρχίζει η εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται, επί της ουσίας, η κυριακάτικη αργία.
Όλα τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Επτά Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα άνω των 250 τ.μ.
Είναι προφανές ότι το όριο των 250 τ.μ. είναι το πρόσχημα της κυβέρνησης για να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, αφού θα μπορεί σταδιακά να το μεταβάλλει και τελικά να το καταργήσει, προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), σε μία ύστατη προσπάθεια να προστατεύσει την κυριακάτικη αργία, που ισχύει από το 1910 (3 Ιανουαρίου του 1910 η ημερομηνία που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η Κυριακή Αργία), προκήρυξε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, για την Κυριακή 3  Νοέμβρη.
Στην απεργία συμμετέχει και ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων νομού  Κορινθίας
(διαβάστε την σχετική ανακοίνωση εδώ)

Σε ότι αφορά τα καταστήματα του Κιάτου...
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου  εμμέσως πλην σαφώς λέει όχι στην συμπόρευση των εμποροβιοτεχνών με τους εργαζόμενους - στο εμπόριο - και χαλαρά με ανακοίνωσή της ΕΔΩ προτείνει στα καταστήματα-Μέλη να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Νοέμβρη,.
Προμοτάροντας ταυτόχρονα και το "δόλωμα" της κυβερνητικής ΕΣΕΕ...που έχει να κάνει με το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ,προκειμένου να περάσει αμαχητί το "πείραμα " του Κυριακάτικου ανοίγματος

Εν τοις πράγμασι οι διοικούντες τον  Εμπορικό Σύλλογο  Κιάτου, που ξέρουν να κάνουν πολιτική με γλώσσα εύηχη -καθότι γνώστες του  Savoir Vivre ....επιφυλάσσουν για τους μικρέμπορους της πόλης,το:"Βασανίστε με! Αλλά παρακαλώ στον πληθυντικό."...