Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κιάτο:Οι μάσκες έπεσαν κύριε Σταματόπουλε...

Την προπερασμένη Δευτέρα, 2 του Δεκέμβρη,με  πρωτοβουλία πολιτών της Δ.Κορινθίας,διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του δήμου Σικυωνίων μια λαϊκή συνέλευση με θέμα: το  επαπειλούμενο  κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ –πρώην ΙΚΑ.
 Στην συνέλευση παρευρέθηκε και ο άρτι αφιχθείς από την Αμέρικα mister Spiros - ως δήμαρχος Σικυωνίων  - αλλά και ο δήμαρχος Ξυλ/τρου-Ευρωστίνης,Αντώνης Κλαδούχος. 
Σε τοποθετήσεις τους μάλιστα υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να σταθούν απέναντι σε αποφάσεις που οδηγούν στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και πως θα βοηθήσουν στην υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης της γενικής συνέλευσης. 
Μάλιστα ο δήμαρχος Spiros,φορώντας το "επαναστατικό" του αμπέχονο...δεσμεύτηκε από μικροφώνου ότι: Εκ προοιμίου συμφώνησε να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο,στο δήμο Σικυωνίων, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στήριξη του διεκδικητικού πλαισίου,όπως αυτό θα το συνδιαμόρφωνε η συνέλευση των πολιτών.
Σ'αυτά αφού συμφώνησε ο δήμαρχος Spiros ,αποχώρησε  από την συνέλευση - επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα - αφήνοντας αντ' αυτού τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ,Βαγγέλη Χουσελά....χωρίς όμως να έχει ενημερώσει τον president Τάσο!

Eν τω μεταξύ ο κύριος Χουσελάς προέδρευε της συνέλευσης - με τη σύμφωνη γνώμη όλων  - και αυτό,όπως είναι φυσικό, επέτεινε το πρόβλημα του Τάσου...που ως γνωστόν, δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλο για πρόεδρο!
Γιατί πρόεδρος και Τάσος είναι έννοιες ταυτόσημες ,στα χωρικά όρια του δήμου Σικυωνίων...

Η  γενική συνέλευση δημιούργησε συντονιστική επιτροπή η οποία αποφάσισε να γίνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12/2013 στα γραφεία του ΙΚΑ στο Κιάτο. 
Επίσης η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να προωθήσει τις προτάσεις στον δήμο,να ψηφιστούν από το δημοτικό συμβούλιο της 12/12/2013 ώστε να έχουν μια επιπρόσθετη δυναμική...
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ψήφισε υπέρ του διεκδικητικού πλαισίου,που συνδιαμόρφωσε η συνέλευση των πολιτών.. 
                                    Στο Κιάτο όμως... O tempora! O mores!  
Το Δημοτικό Συμβούλιο μάλλον είναι υπέρ του Σχεδίου Υγείας by Adonis...επειδή ο Νίκος Παπαβασιλείου - κατά πως φαίνεται - επιθυμεί ακριβά νοσήλεια και ιδιωτική υγεία..
 Ο Χουσελάς,ως όφειλε,μετ-έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο,του δήμου Σικυωνίων, τις προτάσεις της πρωτοβουλίας πολιτών,που εκ προοιμίου (δεσμευτικά)  ήταν και προτάσεις του δημάρχου,όμως:

Ο πολύπειρος president Tasos - ως παλιό στέλεχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ με ιστορία - το παραπολιτικό παιχνίδι το ξέρει καλά... 
Έβγαλε "εκτός θέματος" Χουσελά και προτάσεις... θεωρώντας "πράσσειν άλογα" τις δεσμεύσεις του δημάρχου...που εν τω μεταξύ είχε χαθεί στους διαδρόμους του δημαρχείου - όπου και δεχόταν τις ευχές για την ονομαστική του εορτή!
Ας πάει να «κουρεύεται» το ΕΣΥ είπε ο president Tasos,αρκεί να μη δώσω διπλή χαρά του Χουσελά...Ειδικά τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και θα τον έχουμε απέναντι...
Γι' αυτό ο president Tasos - κάνοντας κόντρα ρελάνς - ζήτησε και πήρε αναβολή της συζήτησης,καταγράφοντας μόνο δυο απώλειες...
Αυτές των Ζάρκο Δ. και Θελερίτη Γ. που προφανώς από λόγους αξιοπρέπειας δεν συντάχθηκαν στις αυλικές μηχανορραφίες.του προέδρου...
Εύκολα όμως ο president Tasos μεταχειρίστηκε - ως πρόχειρο δεκανίκι - το πουλέν των Παπαβασιλείου,που παιδιαρίζοντας επικίνδυνα...ποντάρει στον  Άδωνι και αναμένει αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας μέσω των κέντρων υγείας!!
Συμπερασματικά οι Τάσος & Παπαβασιλείου το έχουν πάρει χαμπάρι ότι σε αυτές τις εκλογές έτσι κι αλλιώς θα απευθύνονται - ως ανεξάρτητοι  εξαρτημένοι -  μόνο σε δεξιόστροφους ψηφοφόρους - άλλοι δεν μασάνε πλέον... 
 Γι' αυτό οι Τάσος & Παπαβασιλείου προσπαθούν από τώρα να προσαρμόσουν με ΣΥ.ΝΕ.ΣΙ. την πολιτική τους, στα «ευήκοα ώτα» των συντηρητικών ψηφοφόρων....
Σε ότι αφορά τον δήμαρχο και την συμπεριφορά του ,στο επαπειλούμενο  κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ –πρώην ΙΚΑ.,εμείς ένα έχουμε να πούμε:

Μας τρομάζεις κύριε Σταματόπουλε... Η συμπεριφορά σου μας προκαλεί φόβο, ανασφάλεια και άγχος... 
Μας κάνεις να νιώθουμε αβεβαιότητα και να απευχόμαστε αυτό το μοντέλο διοίκησης για το δήμο Σικυωνίων...
Μπορεί να είναι βαριές οι κουβέντες,αλλά αυτή είναι η αλήθεια...
Οι μάσκες έπεσαν κύριε Σταματόπουλε...όλοι πλέον βλέπουμε ότι τα κουμάντα στο δήμο Σικυωνίων τα έχει ο Λεονάρδος και συ μοιάζεις με τσόντα...
Σε ό,τι αφορά το μέχρι τώρα "φιλολαϊκό" προσωπείο σου,που κατ΄επάγγελμα έντεχνα αντιτείνεις...εμείς οφείλουμε να σου υπενθυμίζουμε τι  έγραφε ο Δημ. Γληνός στην μεγάλη καπιταλιστική κρίση το Δεκέμβρη του 1932.«Η βοήθεια που η επίσημη και ιδιωτική φιλανθρωπία καταπιάνεται να δώσει δεν είναι ούτε σα σταγόνα νερού σε φλογισμένο καμίνι. Τα ελατήριά της άλλως τε δεν είναι καθαρά. Για να υπάρχει της χρειάζεται να υπάρχουνε θύματα»  
Το ίδιο,κύριε Σταματόπουλε, ζούμε και στις μέρες μας...