Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
                                                                               ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
                                                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
                                                 
                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι δημιουργούμε ένα «σπίτι» για όλους τους πολίτες που ονειρεύονται και θέλουν να πραγματώσουν μιαν άλλη Αγωνιστική Αυτοδιοίκηση  συνεχίζουμε την Κυριακή 26 Γενάρη (10.30 π.μ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ) με τη συγκρότηση της Νέας δημοτικής "παράταξης" των πολιτών στο Δήμο Σικυωνίων, στη βάση των  αρχών, των θέσεων και των στόχων που παρουσιάστηκαν στις 15 του Δεκέμβρη, στο δημοτικό θέατρο του Κιάτου.
Η Νέα παράταξη  θα λειτουργεί ομαδικά με καταστατικές αρχές, όχι ως ένα άθροισμα ατόμων ψηφοθηρικά και ευκαιριακά συνδεδεμένων, αλλά ως μια συλλογικότητα που οραματίζεται, βουλεύεται και μπορεί να αποδείξει ότι η αγωνιστική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει για να  ανακυκλώνει τις ανάλγητες πολιτικές της κεντρικής διοίκησης...
Δεν έχουμε αυταπάτες για το σημερινό θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, του «Καλλικράτη», όμως δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του τοποτηρητή που αδιαμαρτύρητα προσκυνάει το "χαλιφάτο" του κάθε περιφερειάρχη - εργολάβου.
Δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα σηκώσουμε τα χέρια, δεν θα δεχτούμε την μετατροπή των αναγκαίων δημόσιων κοινωνικών αγαθών σε υπόθεση ιδιωτικής φροντίδας και «φιλανθρωπίας»...                                                                                                                            
Θα απαντήσουμε στον μαρασμό και την αποδυνάμωση που μας επιφυλάσσει το μοντέλο του ¨Καλλικράτη", με βιώσιμη, οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση και την αρμονική σύνδεση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου μας.
Υπάρχουν παραδείγματα δημοτικών συμβουλίων που δεν δίστασαν να υπερασπιστούν αγωνιστικά τα ζωτικά δικαιώματα των δημοτών τους και κατάφεραν να δώσουν κινηματική διάσταση στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. 
Θα τα ακολουθήσουμε...

από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ