Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούν φορείς και συλλογικότητες το πρωί της Δευτέρας.
Την ίδια ώρα, 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας να πάρουν άμεσα μέτρα για τον υπερπληθυσμό των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους του, την ανεπαρκή στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τη διασφάλιση της υγείας των οροθετικών κρατουμένων που στέλνονται σωρηδόν στον Κορυδαλλό. 
Κρατούμενοι και χρόνια πάσχοντες (οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς) ανάρτησαν στο twitter φωτογραφίες που προκαλούν αποτροπιασμό για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους του νοσοκομείου.
Οι κρατούμενοι απηύθυναν έκκληση για βοήθεια, χαρακτηρίζοντας «αποθήκες - τρώγλες νοσηλείας του κολαστηρίου» τους χώρους που κρατούνται. Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης φυματίωσης και ψώρας, ενώ όπως καταγγέλλουν εισαγγελέας που εποπτεύει το χώρο αρνήθηκε να τους πλησιάσει, καθώς -όπως είπε- έχει και οικογένεια...

πηγή:Το Βήμα Online