Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο και οι επτά κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στα διόδια των Μεγάρων.

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο και οι επτά κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στα διόδια των Μεγάρων. Ανάμεσα τους, ο δήμαρχος Μεγαραίων Ιωάννης Μαρινάκης αλλά και δυο αντιδήμαρχοι.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ενώ σε βάρος του ενός είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το δικαστήριο συντάχθηκε με την άποψη του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, πλην ενός, υποστηρίζοντας ότι η διαδήλωση ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου. «Υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες κάτοικοι της περιοχής αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ήταν παρόντες στα επεισόδια. «Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε εκτρέψει την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου 4 λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους μάρτυρες

Ένας ακόμη, μάρτυρας ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο «αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής» κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1000 - 1200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Εκτίμησε δε ότι «προφανώς κάποιοι ζήτησαν να γίνουν συλλήψεις.». «Δεν παρεμποδίστηκε κανείς αντίθετα οι οδηγοί των αυτοκινήτων περνούσαν χωρίς να πληρώνουν τα διόδια. Διευκολύνθηκε μάλιστα η διέλευση τους», υποστήριξε στην κατάθεση του.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν πως κανείς δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε κατάληψη. «Ήταν μια συμβολική ενέργεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε μα καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά» είπαν.