Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Περιοδεία του Νίκου Γόντικα στον συνοικισμό Κορίνθου

                                                     Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφεριάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα, 12/3/2014 στον συνοικισμό Κορίνθου, μαζί με τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Κορινθίων Καρακάση Μιχάλη.
Επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των ανέργων, απολυμένων  και οικογενειών που ζουν με οξυμμένο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και το ΚΚΕ πρωτοστατούν μαζί με εργατικά σωματεία και άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος στην αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης.
Τα μέτρα που για την  προστασία των ανέργων και την ανακούφιση των πολιτών που είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα είναι μεταξύ άλλων:
  • Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων περίπου το 83% να στερείται επιδόματος.
  • Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού, που πρέπει να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Επίδομα ανεργίας να δικαιούται και αυτός που αναζητεί εργασία μέσω ΟΑΕΔ και δεν βρίσκει ανάλογη με τα προσόντα του και δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων, ως συντάξιμος χρόνος.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας, οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους να δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Κατά το διάστημα της ανεργίας, οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και των σταθερών τηλεφώνων και στο διάστημα αυτό απαγορεύεται η διακοπή της παροχής τους.
  • Όσο διαρκεί η ανεργία να επέρχεται αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο άνεργος από δάνειο και απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση των συμβατικών τόκων που θα γεννηθούν στο διάστημα αυτό.
  • Στο διάστημα της ανεργίας οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100% για την κύρια κατοικία αυτών και της οικογένειάς τους.
  • Να αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας που ανήκει στον άνεργο.
  • Αντίστοιχες διατάξεις προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος να προβλέπονται και για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.