Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Έχει ο δήμαρχος Σικυωνίων "στενές σχέσεις" με δυο τουλάχιστον κρατικοδίαιτες ΜΚΟ;

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε ΜΚΟ την περίοδο 2000 – 2010, σύμφωνα με έλεγχο που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές.Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για  διάφανα προγράμματα στο εξωτερικό αλλά σε άλλες περιπτώσεις τα πράγματα δεν είναι τόσο προφανή...
Πέρσι την άνοιξη αποφασίστηκε εκκαθάριση των προγραμμάτων, αλλά ύστερα από έλεγχο από ορκωτούς λογιστές...σε ογδόντα προγράμματα ΜΚΟ, οι οποίες διεκδικούσαν υπόλοιπα χρηματοδότησης 16 εκατ. ευρώ, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, προέκυψε ότι σε ορισμένες έπρεπε να δοθεί συνολικό ποσό μόλις 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες έπρεπε να επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο 9,5 εκατομμύρια!

Μεταξύ των κυριοτέρων  ΜΚΟ που επιδοτήθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι και τουλάχιστον δυο (2) που είχαν "στενές σχέσεις" με τον δήμο Σικυωνιων.
Πρώτη είναι η ΜΚΟ " Ελληνική Δράση Αφρικής " της πρέσβειρας-"φυλάρχου" της Ακτής Ελεφαντοστού κ. Μ. Κεσεσίογλου,που πέρσι στις 17 του Νοέμβρη φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Σικυωνιων ,καθότι λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 23 Οκτώβρη ,σε φιλανθρωπικό γκαλά - πολιτιστική εκδήλωση, είχε υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας για την καθιέρωση και υλοποίηση μιας καινούριας Παγκόσμιας Hμέρας πράξης Σεβασμού στη ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο μεταξύ του Δήμου Σικυωνίων, της Πρέσβειρας κ. Μ. Κεσεσίογλου,αλλά και της «Παιδικής Σκηνής Μουλκίου» και της «Σικυώνιας Σκηνής» 
Η "παγκόσμια" αυτή ιδέα,σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα,ανήκει στην κυρία Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη που κατά πως φαίνεται σκέφτεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ - αλλά δραστηριοποιείται  ΤΟΠΙΚΑ ! 
Δεύτερη κρατικοδίαιτη ΜΚΟ που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κυριότερων  ΜΚΟ που επιδοτήθηκαν και εν μέσω θέρους ανέπτυξε  "στενές σχέσεις" με τον δήμο Σικυωνιων,για την καλλιέργεια της εθελοντικής συνείδησης στην περιοχή και ότι άλλο προκύψει και ήθελε να αναπτυχθεί,στα εύφορα χώματα,στη Σικυώνια γη ...είναι η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης»
Πριν λίγες μέρες ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος,στις εκλογές του Μαΐου,Νίκος Ζαχαρόπουλος, βάζοντας το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων...ζητά να διερευνηθεί η σχέση του Δήμου Σικυωνίων ή μελών της δημοτικής αρχής  ή ενδεχομένως της μέχρι πρότινος δημοτικής πλειοψηφίας, με  αμαρτωλές ή μη " αμαρτωλές" ΜΚΟ ...
Μήπως είναι καιρός και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις να αφήσουν  για λίγο στην άκρη το "savoir vivre" και τις ασκήσεις επί χάρτου...
Και να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ από τον κύριο Σταματόπουλο... 
...να μας πει κάτι περισσότερο,για αυτά τα περίφημα μνημόνια συνεργασίας;