Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πουλοκέφαλος:Τατούλη δεν είσαι δικτάτορας!

Η ένταση και οι φωνές που κράτησαν επί 4 ώρες επισκίασαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μάρτη  στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος έθεσε θέμα προ ημερησίας να εκλεγεί νέος πρόεδρος γιατί ο κ. Πουλοκέφαλος έχει ανεξαρτητοποιηθεί και δεν μπορεί να κατέχει τη θέση!
Στην πρόταση Χειβιδόπουλου συντάχθηκαν και οι περισσότεροι σύμβουλοι από πλευράς περιφερειακής αρχής,που ζήτησαν από τον πρόεδρο να παραιτηθεί, ενώ ο ίδιος δήλωνε πως η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ενέχει θέση πολιτικής άποψης και σχεδιασμού για το μέλλον και δεν αποτελεί δήλωση ανεξαρτητοποίησης.
                                                  Μεταξύ άλλων ακούστηκαν: 
Πουλοκέφαλος: "Τατούλη δεν είσαι δικτάτορας. Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και θα υποστείτε τις συνέπειες. Προσπαθήσατε να καταργήσετε τον πρόεδρο του συμβουλίου. Αν ο κ.Τατούλης πιστεύει πως μια ευκαιριακή πλειοψηφία μπορεί να καταργεί προέδρους κάνει λάθος. Είναι γελασμένος αν νομίζει πως θα κάνει εκλογές σήμερα", ενώ αναφερόμενος στην αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου τόνισε: "Δεν είναι παραμάγαζο σας το προεδρείο. Δεν μπορείτε να πετάγεστε συνέχεια".
Τατούλης: "Σύνελθε πρόεδρε! Το σώμα αποφασίζει ποια θέματα θα μπουν ή όχι για συζήτηση. Ζητώ άμεσα να εγκαταλείψει ο πρόεδρος αυτή την αρρωστημένη άποψη, να επανέλθει στους κανόνες και να θέσει τώρα στο συμβούλιο το θέμα που προτάθηκε εκτός ημερήσιας για το αν θα συζητηθεί ή όχι. Δεν έχει το δικαίωμα να ανοίγει θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του.Λυπάμαι γιατι οι επικεφαλής των δημοκρατικών παρατάξεων δεν υπερασπίζονται το αυτονόητο την δημοκρατική και θεσμική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Σας καλώ πρόεδρε να θέσετε άμεσα το θέμα σε ψηφοφορία και το σώμα θα αποφασίσει αν θα συζητηθεί ή όχι. Προσπαθώ να διαφυλάξω το κύρος σας για να μην πέσετε σε ολέθριο σφάλμα του να συζητάμε αυτό το πράγμα. Άκουσα μια φασίζουσα κουβέντα για ευκαιριακές πλειοψηφίες. Σέβεστε ή δεν σέβεστε την πλειοψηφία τον κανονισμό και την δημοκρατική διαδικασία. Τώρα αμέσως να μπει σε πλειοψηφία αλλιώς θα έχετε συντελέσει την μεγαλύτερη εκτροπή λόγω της ασταθούς προσωπικότητας σας. Δεν σας αποκεφαλίσαμε και δεν σας διώξαμε. Εδώ δεν είναι μαρμαρένια αλώνια κ.Πρόεδρε. Λένε στο χωριό μου πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν ο αχάριστος άνθρωπος συνδυάζεται και με εμπαθή".
Νικολάκου: "Το προεδρείο δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμου. Παραβιάζετε τον κανονισμό του συμβουλίου. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως ήρθαμε σήμερα εδώ για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποκεφαλισμού και μάλιστα συναδέλφων μας. Δυο μήνες πριν τις εκλογές διαφοροποιούνται με ένα κείμενο δημόσια. Δεν μπορούν λοιπόν να λένε πως έχουμε τον θεσμικό ρόλο που πήραμε από αυτή την παράταξη, αλλά είμαστε ταυτόχρονα και απέναντι από την παράταξη. Γιατί θέλετε εκδίκηση; Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κανένα αποκεφαλισμό. Δεν έχει ξαναγίνει όμως να λέει κάποιος πως δεν θέλουμε τον περιφερειάρχη γιατί δεν είναι δημοκράτης και παράλληλα να μένουν στις θέσεις τους. Να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους λοιπόν!Όταν κάποιος κύριε πρόεδρε φτύνει την παράταξη του, φτύνει τα μούτρα του! Τι θέλετε λοιπόν δίπλα σε έναν περιφερειάρχη που δεν είναι δημοκράτης και δεν σας αντιπροσωπεύει;"
Αλευράς: "Θέμα προ ημερησίας για την αλλαγή προέδρου δεν μπορεί να τεθεί. Ξεχνούν να πουν πως το πολιτικό κείμενο που υπογράφω και εγώ έχει σχέση με την πορεία που θα ακολουθήσει ο καθένας μας στις ερχόμενες εκλογές. Είναι άχαρος ο ρόλος να μιλάμε στο περιφερειακό για ενδοπαραταξιακά θέματα."
Πουλοκέφαλος: "Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα καταθέσω την παραίτηση μου και θα είναι γραπτώς και θορυβώδης".