Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυριακή 6 Απρίλη: Εκδήλωση - παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου του Β. Κολοβού,στην Κόρινθο

Η Επιτροπή Ειρήνης Κορινθίας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου (μέλος της ΟΓΕ) παρουσιάζουν το λογοτεχνικό έργο του ηθοποιού και λογοτέχνη Βασίλη Κολοβού, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στις 11:30 π.μ., στο θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου.
                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
- Χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Κορινθίας Μενέλαο Μενελάου.
- Χαιρετισμός από τον Σύλλογο Γυναικών Κορίνθου.
- Παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου του Βασίλη Κολοβού από τη γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης Κορίνθου Ιωάννα Λαζάρου.
Για το ρόλο του δημιουργού θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.  
Τον Βασίλη Κολοβό τον γνωρίζουμε, τόσο από την υποκριτική και σκηνοθετική του καριέρα, όσο και από τη συγγραφική, με τα ιδιαίτερα βιβλία του τα οποία έχουν σημειώσει ξεχωριστή επιτυχία. Παράλληλα είναι γνωστός και από την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, όπου όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν πιο δίκαιο κόσμο.
Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας Πετρωτό της επαρχίας Δομοκού. Από τα δώδεκά του χρόνια εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967. Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε σε πάρα πολλούς θιάσους κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Πήρε μέρος σε δέκα κινηματογραφικές ταινίες και δεκαπέντε τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών. Εκλέγεται συνεχώς επί είκοσι οχτώ χρόνια και σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμα. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Θυμάσαι, πατέρα;", κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο "Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα", το 1998, οι "Αγίες των ημερών τους" το 2001, "Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε" το 2003 και το "Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ" το 2007. 
Το "Θυμάσαι, πατέρα;" επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον "Επιτάφιο" του Ρίτσου, την "Αυλή των θαυμάτων" του Καμπανέλλη και τη "Σαρκοφάγο" του Ιωάννου. Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: "Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης", "Η Επανάσταση του `21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης", "Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας" και "Φώτης Αγγουλές, ο λαϊκός μας ποιητής".