Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ.στην απεργία 9 Απρίλη:ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία. Το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυτοαπασχολουμένων.
Περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με την κατάργηση των οικογενειακών και άλλων επιδομάτων ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών ξεκινώντας από φέτος που κόβονται στο μισό, χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις, μειώνουν τα επιδόματα που σχετίζονται με το κατώτερο μεροκάματο.
Η ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτήν την κατάσταση βγαίνει και πανηγυρίζει για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, που παγιώνει τους μισθούς εξαθλίωσης, αποσπώντας τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης και των εργοδοτικών οργανώσεων. Οι κοινωνικοί εταίροι της ΓΣΕΕ που μαζί τους υπέγραψε την επαίσχυντη νέα συλλογική σύμβαση στους κλάδους των υπηρεσιών και της βιομηχανίας, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους κάθε μήνα, εντατικοποιούν καθημερινά την δουλειά, έχουν χιλιάδες απλήρωτους. Εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν, καταργούν ωράρια εργασίας και κάθε εργατικό δικαίωμα.
Πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις. Εδώ και τώρα επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις και διαπραγματεύσεις. Να υπογραφούν παντού κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Η απεργία στις 9 του Απρίλη πρέπει να βάλει μπροστά αυτά τα αιτήματα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να αντισταθούν στην παραπέρα επιδείνωση των όρων επιβίωσής τους, αυτών και των οικογενειών τους. Να πάρουν την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΤΙΣ 10,30 ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ