Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΚΚΕ:Επίκαιρη ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων στην "ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ" στα Ίσθμια

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης,αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων στην  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ  ΑΦΩΝ ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΑΒΕΤΕ  στα Ίσθμια Κορινθίας 
Ημ/νία κατάθεσης: 2/4/2014
 Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Θέμα: Για τις εξελίξεις στo εργοστάσιο Γενική Καλωδίων Αφοί Ορφανίδη στην Κορινθία. Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου είναι ραγδαίες, με τους εργάτες στον κλάδο να βιώνουν έντονα τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό είναι έκδηλο και στο νομό Κορινθίας αφού οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια μετάλλου του νομού βρέθηκαν με χειροτέρευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις. Τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΦΩΝ ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΑΒΕΤΕ στα Ίσθμια Κορινθίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, από το τέλος του 2013 κάνουν όλο και λιγότερα μεροκάματα κάθε μήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μήνα Μάρτιο δεν έχουν δουλέψει σχεδόν καθόλου. Στους 70 συνολικά εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 50 είναι στην παραγωγή, πήραν αναγκαστική άδεια πάνω από 50 εργαζόμενοι.  
Ταυτόχρονα, από την εργοδοσία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τί θα γίνει στο μέλλον σε σχέση με την εργασία τους. 
Ήδη αρκετοί εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια της αδείας. Είναι φυσιολογική η ανησυχία των εργαζομένων, αφού μεταξύ των άλλων έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για πιθανή μεταφορά του εργοστασίου σε άλλη χώρα. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την προστασία των εργαζομένων στην επιχείρηση και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.  
Οι βουλευτές 
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης