Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ανα - σχηματισμός με στοχευμένο «Εκλογικό» σχήμα

           Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία...
Το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να σηματοδοτήσει καμία ανάπτυξη. Πρόκειται για αμιγώς εκλογικό σχήμα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους της λαϊκής δεξιάς που είναι αναγνωρίσιμοι με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια προεκλογική περίοδο.
Επίσης αρκετοί από αυτούς εντάχθηκαν στην κυβέρνηση προκειμένου να μην φωνάζουν στα παράθυρα τώρα που θα εφαρμοστεί το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο.
 Οι αντιδράσεις των κομμάτων:
ΚΚΕ: «Τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική».
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει» 
ΔΗΜΑΡ: «Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή»
Σταύρος Θεοδωράκης:  «Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις. Η ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων, σε πολλές περιπτώσεις, στελεχών αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος. Η χώρα για να σωθεί πρέπει να φύγει μπροστά αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεικνύονται απλοί ισορροπιστές, δέσμιοι του παρελθόντος τους και τελικά λάτρεις της ακινησίας».
ΑΝΕΛ:«Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη»