Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΑΙΣΧΟΣ ! Μου ζύγισε ένα κιλό φράουλες και ήταν λειψές...

Την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Το Μεικτό Ορκωτό της Πάτρας καταδίκασε για την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα έναν επιστάτη ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τους σε 14ετη κάθειρξη για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κι έναν συνάδελφό του σε 7 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια. Αθώωσε ομόφωνα τον επιχειρηματία κι έναν ακόμα επιστάτη.
Ακόμα και οι καταδικασθέντες κατηγορούμενοι έφυγαν ελεύθεροι από το δικαστήριο καθώς τους δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη στο αθωωτικό της σκέλος άρα ο εισαγγελέας της έδρας δεν μπορούσε να ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου Πατρών για την υπόθεση της Μανωλάδας την οποία και θα λάβει  αμέσως μόλις καθαρογραφεί.   
Η κ. Κουτζαμάνη θέλει να ελέγξει το περιεχόμενο της και αν υπάρχει έδαφος θα ασκήσει αναίρεση στο σκέλος κατά το οποίο κρίθηκαν αθώοι ο επιχειρηματίας κι ένας επιστάτης .
Επισημαίνεται ότι η υπόθεση, εκτός από την επίθεση σε βάρος των μεταναστών από το Μπαγκλαντές που εργάζονταν στα χωράφια του κατηγορούμενου επιχειρηματία, αφορούσε και εμπορία ανθρώπων.