Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Βόμβα Νίκα : Καμπόσος ως δήμαρχος Άργους...,αλλά όχι και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου!

Μπορεί ο  Παναγιώτης Νίκας  να κράτησε τον λόγο του και δεν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔ ,όμως εξακολουθεί να κρατάει το "κλειδί" των εξελίξεων στα χέρια του και μετά τις σημερινές εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου....
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είναι έτοιμος να ψηφίσει ακόμα και υποψήφιο άλλου συνδυασμού ,αν οι υπόλοιποι συνδυασμοί κατεβάσουν κοινή υποψηφιότητα για πρόεδρο της ΠΕΔ !Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ( εξελέγει και στο νέο Δ.Σ της ΠΕΔ),όπως δήλωσε απόψε στο δελτίο ειδήσεων του BEST TV , δεν θα στηρίξει για πρόεδρο τον συνυποψήφιό του Δημήτρη Καμπόσο (Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση) παρότι  ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης! 
ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης
Σ' αυτή την περίπτωση επικρατέστερος για πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου είναι ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής,χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η έκπληξη από τον Δήμαρχο Σπάρτης ,Βαγγέλη Βαλιώτη,που έχει και ...εύσημα πρότερου αριστερού βίου!
Στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στην οποία μετέχουν 125 εκπρόσωποι, εκ των οποίων οι 26 Δήμαρχοι και οι 99 δημοτικοί σύμβουλοι,η παράταξη της Ν.Δ. (Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση) εξασφάλισε στα χαρτιά....οριακά, για μία ψήφο, την πλειοψηφία στο Δ.Σ, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εκλέγοντας τα 11 από τα 21 συνολικά μέλη στη σημερινή Γενική Συνέλευση.
Η παράταξη των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (Ανεξάρτητη Πελοπόννησος) πήρε 6 έδρες, του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία Πελοποννήσου) 3 έδρες και 1 έδρα εξασφάλισε ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ως ανεξάρτητος Αριστερός.
Από την Κορινθία στο νέο Δ.Σ, της ΠΕΔ Πελοποννήσου εκλέγονται -  από την πλειοψηφούσα παράταξη -  ο δήμαρχος Βέλου - Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής ,που στηρίχτηκαν από τους νεοδημοκράτες εκλέκτορες.
Ως «οιονεί.. αντιπολίτευση» εκλεγμένοι με την "Ανεξάρτητη Πελοπόννησος"θα συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και  ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ,που στηρίχτηκαν από εκλέκτορες που προέρχονται από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ...
Στους αποτυχόντες υποψήφιους,από πλευράς Κορινθίας,φιγουράρουν τα ονόματα των Βασίλη Νανόπουλου και Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλου (υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο  Κορινθίων)