Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Διακύρηξη της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων” Κιάτου

  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
Την ίδια στιγμή που βιώνουμε όλοι την ανασφάλεια του αν θα είμαστε ανοιχτοί τον επόμενο μήνα, που βλέπουμε τα «ραβασάκια» από Εφορία και ΟΑΕΕ να έρχονται με απειλές κατασχέσεων, τους τζίρους μας να μειώνονται δραματικά και μαζί με όλα αυτά να μας «ξεζουμίζει» και το νέο φορολογικό, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου προκηρύσσει εκλογές για 14/10 μέσα σε «σιγή ιχθύος» και φυσικά χωρίς να οργανώνει καμία σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια. Και το ερώτημα που τίθεται σε όλους εμάς τους μικρεμπόρους είναι αν έχουμε ανάγκη έναν «πολιτιστικό σύλλογο» που εν μέσω «λουκέτων» οργανώνει μόνο συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και «λευκές νύχτες» ή ένα σωματείο που θα συγκεντρώνει, οργανώνει και θα πρωτοστατεί στη δημιουργία αντίστασης και αγώνα με γνώμονα τις πραγματικές μας ανάγκες; Έχουμε όλα αυτά τα χρόνια πληρώσει τα «μαλλιά της κεφαλής μας» στον ασφαλιστικό φορέα του ΟΑΕΕ και στην Εφορία. Και τώρα μετά την οικονομική κρίση, που καμία ευθύνη δεν έχουμε εμείς γι αυτήν, μας ζητάνε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας γιατί αλλιώς απειλούμαστε με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και άλλα μέτρα.... 
Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης,για να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας, να απαιτήσουμε:.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα χρεών.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Διαχωρισμός των κλάδων Υγείας και Σύνταξης του ΟΑΕΕ & των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
  • Καμία μείωση συντάξεων και αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
  • Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική εντός εξαμήνου.
  • Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Καθορισμός αφορολόγητου όριου 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, δημόσιο τράπεζες και ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης,εξοπλισμού,μεταφορικών μέσων ,λογαριασμών κ.λπ. για όσους αυτοαπασχολούμενους διατηρούν την επιχείρησή τους.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600€ και πλήρη ιατροφαρμακευτική – νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις και έως ότου βρει εργασία.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Κανείς δεν μας χάρισε ποτέ, τίποτα.
Ό,τι δικαίωμα έχουμε, το κέρδισαν με αγώνες οι προηγούμενες γενιές.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ