Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κύλησε η κυβέρνηση και βρήκε τον Φορτσάκη...σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον Νοέμβρη του '73 !

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ,αντιδρώντας στην απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη της σχολής εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη,εξέδωσαν ανακοίνωση για την απόφασή τους να κλείσουν τα κτίρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας!
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από την Τετάρτη το βράδυ έξω από τη Νομική Αθηνών και την Πρυτανεία, κατόπιν αιτήματος του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί ως… Μέγας Ναπολέων.
Η κίνηση αυτή του πρύτανη έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που ,σύμφωνα με το Βήμα,έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των πρυτάνεων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη,προκειμένου να συζητήσουν τα φετινά (κατασταλτικά) μέτρα για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη
Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η ΑΣΟΕΕ, της οποίας η πρυτανεία προχώρησε σε lock-out μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της Νομικής είχαν δεσμευθεί να αναλάβουν τη φύλαξη του χώρου κατά τη διάρκεια της κατάληψης, όμως ο Θ. Φορτσάκης προτίμησε τα πιο οικεία σε αυτόν μέσα περιφρούρησης…

Η καταστολή συνεχίστηκε την Πέμπτη το πρωί, με την αστυνομία να χτυπάει βάναυσα τους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα και ξύλο έστειλαν δύο φοιτητές στο Νοσοκομείο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση και πορεία,  στις 5 στα Προπύλαια, ώς απάντηση στην καταστολή.
Η ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών"κατατροπώθηκε" αιματηρά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ
 VIDEO - Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο Πολυτεχνείο στην πύλη της Στουρνάρη
Την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών  και τη στάση της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ,ενώ ο βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, δήλωσε ότι : " ο Υπουργός Παιδείας είναι ο ηθικός αυτουργός της προσπάθειας τρομοκράτησης της νεολαίας"