Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές...η πρώτη πράξη για την προεδρική εκλογή

Στη Βουλή είναι στραμμένα όλα τα πολιτικά βλέμματα καθώς στις 19:00 το απόγευμα αρχίζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα είτε να αναφωνήσουν το όνομα του κ. Δήμα είτε να ψηφίσουν «παρών». Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αρνητικής ψήφου
Στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει 164 με 165 ψήφους, δηλαδή περίπου 10 περισσότερες συγκριτικά με την συμπολιτευόμενη πλειοψηφία.
Κρίσιμο ερώτημα παραμένει τι θα πράξουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς μπορούν γείρουν την πλάστιγγα για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει πως δεν θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα και κανένα εξ αυτών δεν προτίθεται να προτείνει ανθυποψήφιο, με πιθανή εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ενδέχεται να προτείνει  ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας τον προφυλακισμένο Νίκο Μιχαλολιάκο. Στις ψηφοφορίες κατόπιν σχετικές άδειας που έδωσαν οι εισαγγελικές Αρχές θα λάβουν μέρος οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας.