Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σκληρό πόκερ με μπλόφες...ευρώ-στυλ και plan B από τον Αντώνη Σαμαρά !

Με ευρώ-στυλ και plan B παίζει τα ρέστα του ο Αντώνης Σαμαράς,μπλοφάροντας... σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τις εκλογές !
Ο πρωθυπουργός  - με διάγγελμά του την Κυριακή (δείτε εδώ) - έσπευσε να στείλει μήνυμα ανοίγματος και μοιρασιάς της εξουσίας σε άλλους πόλους, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας την Τρίτη 23 Δεκέμβρη,στις 12 το μεσημέρι, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με την κίνηση αυτή θεωρεί ότι στην ψηφοφορία της Τρίτης μπορούν θα συγκεντρωθούν μέχρι και 170 βουλευτές, γεγονός που ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κάποια δυναμική στην εξεύρεση της πολυπόθητης “προεδρικής πλειοψηφίας” των 180 βουλευτών, στη τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης Δεκέμβρη.
Ήδη δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιώργος Κουράκος δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Σ Δήμα, ενώ αναμένεται και η θετική ψήφος των: Π. Μελά, Κ. Γιοβανόπουλου, Γ. Κασαπίδη και πιθανότατα των δύο ανεξάρτητων προερχόμενων από την Χ.Α. Σ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλου. 
Καμένο χαρτί χαρακτηρίζουν την πρόταση Σαμαρά το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Ζητάμε ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, η οργή του για την κυβέρνηση είναι δικαιολογημένη, το ζήτημα όμως είναι να δώσει και τα σωστά μηνύματα, ώστε να μην έχουμε άλλες χαμένες τετραετίες και κοψοχέρηδες» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega .
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους»
Και η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει τη πρόταση Σαμαρά. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος θα ψηφίσει “παρών”,όπως ανέφερε - μετά το διάγγελμα Σαμαρά - με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Χαρακτηριστικά ο κύριος Καπερνάρος ανέφερε :«Από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».
Επίσης ο Πέτρος Τατσόπουλος έσπευσε να δηλώσει «Έχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.»
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον στάση δεν αλλάζει ούτε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες «θα ακολουθήσει και στις επόμενες δυο ψηφοφορίες την ίδια στάση με την πρώτη».
Ζητούμενο είναι πλέον η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας οι οποίοι είχαν υπογράψει την πρόταση των «8» (...μαζί με τους κ. Σ. Λυκούδη, Γ. Ψαριανό, Β. Οικονόμου, Χ. Αηδόνη και Π. Τατσόπουλος) η οποία επί της ουσίας υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό...