Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Έφυγε» ο άρχοντας του ρεμπέτικου Μπάμπης Γκολές

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο  Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου, που αποτέλεσε συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού.
Ο Μπάμπης Γκολές γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας,ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 μπουζούκι.
Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα.
efuge-apo-ti-zoi-o-rempetis-mpampis-gkoles.jpgΣτις αρχές τις δεκαετίας του 1980, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου,συνυπήρξε με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα" ,ενώ το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία "Τσάρκα στα παλιά". 
Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. 
Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια.
Πέρσι τραγουδούσε στην Πάτρα στο  κατάστημα "Παντοπολείον - Πολίτικη Κουζίνα".

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας.