Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δήμος Σικυωνίων : Πρόσω ολοταχώς για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων !

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων εκλήθη την περασμένη Τετάρτη,11 Φλεβάρη, να εγκρίνει την αποδοχή ή όχι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 500.000,00 € ,που υπογράφει από τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,Νίκο Βούτση,για την κατασκευή ΜΜΔ (Μονάδας Μηχανικής Διαλογής) προκειμένου ο επιλεγόµενος φορέας να διαχειριστεί - προσωρινά - τα Αστικά Στερεά Απόβλητα της περιοχής του Δήμου Σικυωνίων.
*Να σημειωθεί ότι η  έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 500.000,00 € αντιστοιχεί στο  30% περίπου της συνολικής δαπάνης που απαιτείται  για την κατασκευή της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) αποδέχθηκαν ασυζητητί... την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 500.000,00 € που προφανώς δόθηκε από τον κ. Βούτση με το πρόσχημα της «αποκέντρωσης»,κινείται όμως στη λογική της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού των έργων, των προγραμμάτων και των φορέων διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων...ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει ΣΥΡΙΖΑ  και τους τοπικούς ΜΚΌνους που έχουν βάλει τα επαναστατικά τους "μεταξωτά" διεκδικώντας το κάτι τις τους από το «μοίρασμα της πίτας» ,της διαχείρισης των απορριμμάτων !!
Τώρα θα μου πείτε...αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους δημοτικούς μας άρχοντες,που ενδεχομένως αγνοούν που είναι το τυρί και... που η φάκα!
Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι ομόψυχα απέφυγαν  την οποιαδήποτε αναφορά και συζήτηση στο θέμα του Φορέα Διαχείρισης ,αφήνοντας να εννοηθεί ότι και αυτοί θεωρούν δεδομένη και αναμφισβήτητη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,που προφανώς δεν έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλότερη τιμή προς τον πολίτη, αλλά την μεγιστοποίηση των κερδών του επενδυτή... είτε επιλεγεί η μέθοδος των ΣΔΙΤ είτε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα έχει τη μορφή Α.Ε ,είτε η σύμβαση παραχώρησης σε κάποια «κοινωνική /συνεταιριστική επιχείρηση» (Κοιν.Σ.Επ) που και αυτή παραπέμπει ευθέως στην ιδιωτικοποίηση του αμφιλεγόμενου «τοπικού διαχειριστικού σχεδίου».
Στις εύλογες ερωτήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,Βασίλη Νανόπουλου, σχετικά με την δυναμικότητα του έργου,τις θέσεις εργασίας,αλλά και τον Φορέα Διαχείρισης δεν ειπώθηκε κουβέντα από τον δήμαρχο Σικυωνίων,Σπύρο Σταματόπουλο, που ως «μανούλα» που  είναι στο να «στρογγυλεύει» τις γωνίες... γλίστρησε από τον παράδρομο των  λογιστικών  εγγραφών στον προϋπολογισμό...αποφεύγοντας έτσι να πάρει σαφή πολιτική θέση για το ποιος θα διαχειρίζεται το  προτεινόμενο έργο,αν θα εξασφαλίσει χαμηλό κόστος για τους πολίτες και το περιβάλλον,αν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση,εργασιακά δικαιώματα κλπ...όπως κάνει ο συνάδελφος του δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που εκφράζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ,κυρία Κούλα Μαυραγάνη,ωστόσο οι διατυπωμένες θέσεις της εν λόγω παράταξης ενώ είναι αντίθετες στα ΣΔΙΤ κάνουν λόγο για ΚΟΙΝΣΕΠ που κατά την "Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών" θα πρέπει να ενταχθούν μέσα στο πλαίσιο των δημοτικών σχεδίων διαχείρισης...
 Εξάλλου, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων.  Στελέχη του μάλιστα στην Τοπική Διοίκηση - που μετέχουν στο μοίρασμα της πίττας - πρωτοστατούν στην προώθηση του εξοντωτικού για τη λαϊκή οικογένεια συστήματος «πληρώνω όσο πετάω», με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το επιδοτημένο από την ΕΕ πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ήδη ο Δήμος Ελευσίνας με τότε δήμαρχο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.