Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ. Πανούσης: Ζούγκλα παραπληροφόρησης, ανακλήθηκε η διαταγή

Για «ζούγκλα παραπληροφόρησης» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης με αφορμή διαταγή που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, από την οποία εξήχθη το συμπέρασμα ότι με εντολή του ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τα σύνορα.
«Εμφανίζεται ένα σημείωμα, ανακάλεσα τη διαταγή πρωί πρωί, διέταξα να γίνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διαταγή που υπογράφεται από υποστράτηγο της ΕΛΑΣ και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εμφανίστηκα ότι ανοίγω τα κρατητήρια, τα κέντρα αλλοδαπών», είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε ότι έμεινε «με το στόμα ανοιχτό», κατηγορώντας όσους αντέδρασαν έντονα ότι δεν του τηλεφώνησαν για να διασταυρώσουν την είδηση.
«Πώς βγήκαν οι ανακοινώσεις; Πέντε λεπτά μετά από μια είδηση της τηλεόρασης που δεν είχε καν διασταυρωθεί;», ανέφερε. 
«Έχουμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα, το οποίο το λύνουμε, θα δω πώς παρήχθη αυτό το έγγραφο. Δεν είχα καμία γνώση, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση», πρόσθεσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός στράφηκε κατά των ΜΜΕ, αλλά και κατά του ΣΚΑΪ που πρώτο παρουσίασε την επίμαχη διαταγή.
«Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτή την είδηση δεν ήξεραν ότι θα δημιουργήσουν τετοιο πανικό; Ήταν αφελείς; Είναι δυνατόν να πληροφορείται κάποιος ένα έγγραφο χωρίς υπογραφή πολιτικού και να δημιουργείται κατάσταση πανικού;», διερωτήθηκε.
«Είναι δεοντολογία αυτό; Είναι αφέλεια;», συμπλήρωσε.