Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Το «Αγαπητέ Αλέξη» έπιασε τόπο,μην το γελάτε...Ο Τσακνής έγινε δημόσιος φορέας !!

Το «Αγαπητέ Αλέξη» έπιασε τόπο και μην το γελάτε...Πρόεδρος του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ αναλαμβάνει ο γνωστός τραγουδοποιός  Διονύσης Τσακνής.
Εγώ είμαι το όνειρο που όλοι ζητάτε,μιας χώρας μεγάλης κι ωραίας...με θέση ακλόνητη και μην το γελάτε...είμαι ένας δημόσιος φορέας !! 
* Ο γνωστός τραγουδοποιός είναι και διοικητικό στέλεχος της ληστρικής ΑΕΠΙ Α.Ε.η οποία έχει κλείσει πολλές μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη της Ελλάδα (ακόμη και ραφτάδικα) για τα πνευματικά δικαιώματα.
 Χρέη διευθύνοντα συμβούλου θα εκτελεί ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Λάμπης Ταγματάρχης,που ήταν και παλιότερα στην ίδια θέση.Είχε διοριστεί στις 4 Νοεμβρίου 2010 (με πρόεδρο τον Θανάση Παπαγεωργίου). 
* Να υπενθυμίσουμε ότι τον Λάμπη Ταγματάρχη τον είχε παραιτήσει ο τότε υπουργός Μόσιαλος μετά το θόρυβο που είχε ξεσηκωθεί για την εκχώριση-για μερικές χιλιάδες ευρώ-του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ σε εταιρία πίσω από την οποία ελέγετο ότι βρίσκεται ο επιχειρηματίας Κοντομηνάς. 
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να είναι ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, ο καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Τρανός και η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου. Το Δ.Σ. θα συμπληρωθεί με δύο εργαζόμενους της ΕΡΤ. 
* Σύμφωνα με πληροφορίες διευθυντής στο τομέα των ειδήσεων αναλαμβάνει ο διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης της «Αυγής» Σταύρος Καπάκος, που έχει διατελέσει και προϊστάμενος στο ντεσκ ειδήσεων του Mega,ενώ για επικεφαλής του αθλητικού ακούγεται, αλλά δεν επιβεβαιώνεται, το όνομα… προκατόχου της θέσης. Και δη πολύ στενός φίλος… πρώην πρωθυπουργού! Αναμείνατε…
Η επιλογή των προσώπων έγινε μετά από διαβούλευση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τα ερωτήματα  που προκύπτουν είναι:
  • Αληθεύει ότι υπήρξε επιχειρηματική παρέμβαση στην κυβέρνηση για τον ορισμό του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ;
  •  Ποια ακριβώς πολιτική για τη νέα ΕΡΤ θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; 
  •  Ποιο ακριβώς σχέδιο  θα υλοποιήσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος ως “τεχνοκράτης” των ΜΜΕ,οταν στα συρτάρια  της παλιάς ΕΡΤ που εκσυγχρονιζόταν και έπρεπε γενικά να μειώσει ανθρώπους, σταθμούς, μισθούς, κ.λ.π., υπήρχε ως βάση το περίφημο σχέδιο Μόσιαλου. Το θυμόμαστε; 
Σε αυτό το σχέδιο ειδικά ο Λ.Ταγματάρχης είχε εντρυφήσει τεχνοκρατικά...θεωρώντας για παράδειγμα πως οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ δεν έχουν θέση στο σώμα της ΕΡΤ (!), είναι πολυτέλεια τα δυο δημόσια τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι τόσο αναγκαία η εσωτερική παραγωγή, κ.λ.π.
  • Ο τομέας  των ειδήσεων ,με διευθυντή ειδήσεων τον διευθυντή της «Αυγής» Σταύρος Καπάκος θα είναι ένα ανεξάρτητο “μαγαζί” μέσα στην ΕΡΤ ή θα εχει ως  κύρια πηγή πληροφόρησης, αυτή της κυβέρνησης;
                          ΠΟΣΠΕΡΤ :  «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»
Χρησιμοποιώντας τον γνωστό στίχο τραγουδιού «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει την «έντονη ανησυχία» της για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ, για τις υπερεξουσίες που ο νόμος εκχωρεί στο διευθύνοντα σύμβουλο και για τον διορισμό του κ. Ταγματάρχη, καλώντας τους εργαζομένους σε συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως είναι δικαιολογημένη η ανησυχία για την επόμενη μέρα της ΕΡΤ, για τη λειτουργία της ως ενιαίου φορέα και στο σύνολο της , αλλά και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. «Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, από τις υπερεξουσίες, που ο νόμος εκχωρεί στον διευθύνοντα σύμβουλο και από τον διορισμό του κ. Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, την λειτουργία του, και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ. Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ, τόσο σε θέσεις εργασίας, όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί...».