Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τρίτη 16 Ιούνη : Πανελλαδική Στάση Εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Όλοι στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας, ενάντια    
στις ιδιωτικοποιήσεις, την Τρίτη 16 Ιουνίου από τις 12:00 έως το τέλος του πρωινού ωραρίου
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή και στο σχέδιο διαπραγμάτευσης της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο σχέδιο των δανειστών. Για το λαό δεν αποτελεί βάση συζήτησης κανένα από τα δύο σχέδια. Είναι και τα δύο βαθιά αντιλαϊκά. Φέρνουν στη ζωή μας νέα μνημόνια και νέες ανατροπές. Το μόνο σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση είναι αυτό που φέρνει τον λαό στο προσκήνιο, αυτό που καταθέτει το ΠΑΜΕ στα Συνδικάτα και που καλεί σε αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την κάλυψη των απωλειών μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας. 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση επιταχύνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στους μεγαλοεργολάβους στις περιοχές Δυτικής Μακεδονίας, Σερρών, Πελοποννήσου, Ηλείας, Ηπείρου και Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα βάζει μπροστά ένα νέο «ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» βασισμένο στην «πράσινη επιχειρηματικότητα» και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η Περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, που εκλέχτηκε με σημαία  την ακύρωση του σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης συνεχίζει τα έργα στο Γραμματικό!!
Οι Δημοτικές Αρχές που υποτάσσονται στον ρεαλισμό των αναγκών του κεφαλαίου και του εφικτού της κυβερνητικής πολιτικής παραδίδουν ακόμα και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους, όπως σε Ελευσίνα, Πάργα, Κέρκυρα, Μαλεβίζι, Ιωάννινα, Σούλι, Ιστιαία-Αιδηψό κ.α.
Δήμοι, Περιφέρειες, κυβέρνηση, ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την κατάσταση. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατάει άθικτο το φιλομονοπωλιακό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές το αποδέχονται  και το υλοποιούν, αποδέχονται την απαξίωση των υπηρεσιών τους σε προσωπικό και εξοπλισμό.
Χρησιμοποιούν την έλλειψη προσωπικού σαν άλλοθι. Δεν βγαίνουν να απαιτήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι ας καλπάζει η ανεργία στον τόπο τους. Προτιμούν να δίνουν τους άνεργους βορά στους εργολάβους. 
Δεν απαιτούν κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες σε εξοπλισμό, προσλήψεις, συντήρηση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.α., γιατί αποδέχονται ότι αυτοί που πρέπει να πληρώνουν είναι τα λαϊκά στρώματα, γιατί οι άλλοι… πρέπει να διευκολύνονται για να επενδύσουν… 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού να απαιτήσουμε:
Κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τα ΣΔΙΤ & τις ιδιωτικοποιήσεις.
Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων στους Δήμους. Να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων καθώς και καμία άλλη υπηρεσία των Δήμων.
Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
Χρηματοδότηση των Δήμων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τη φορολόγηση του κεφαλαίου, για να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.