Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Από την Παρασκευή 17 Ιούλη «Ο μελισσοκόμος των Αγγέλων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων (αποθήκες ΑΣΟ)

Από την Παρασκευή 17 Ιούλη και για τρεις μέρες,ο φορέας πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη» φιλοξενεί ,στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων (αποθήκες ΑΣΟ), την έκθεση ζωγραφικής  με τίτλο «Ο μελισσοκόμος των Αγγέλων».
Η έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου , σύμφωνα με την αφίσα των διοργανωτών, είναι ενταγμένη στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Σικυώνια 2015" για τα τρία χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου
Η κόρη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Ελένη, ανέφερε για την έκθεση: «Μια προσεκτική ματιά στο έργο του μπορεί σε όλους μας να διδάξει ξανά την ιστορία και τη ζωή χωρίς ποτέ αυτή να είναι η πρόθεσή του. Ζητούμενο πάντα ο άνθρωπος και καταλύτης η αληθινή τέχνη!!! Την αληθινή τέχνη υπηρετεί ο Οδυσσέας Άννινος. Ο εικαστικός του λόγος ποιητικός και συμπυκνωμένος, υπαινίσσεται αντί να περιγράφει. Η ματιά του διαπεραστική και ψύχραιμη, ξεγυμνώνει τα κεκρυμμένα αποκαλύπτοντας το γενικό πίσω από το ειδικό, διευρύνοντας το ρεαλιστικό ξεπερνώντας αγκυλώσεις και σύνορα».

Ο κ. Οδυσσέας Άννινος έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διακοσμητών - Μορφολόγων και διαθέτει διακοσμητικό - μελετητικό γραφείο το οποίο αναλαμβάνει παντός είδους μελέτες και διαμορφώσεις χώρων... 
Αρχικά παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα ζωγραφικής σε ένα εργαστήρι ελεύθερων σπουδών, ενώ στη συνέχεια φοίτησε στην ιδιωτική σχολή Δοξιάδη για τρία χρόνια, όπου και απέκτησε το πτυχίο του διακοσμητή. Μετά τις σπουδές του, επειδή το επάγγελμα του διακοσμητή δεν είχε ακόμη ζήτηση στην Ελλάδα, εξυπηρετούσε τους λιγοστούς πελάτες του από ένα σχεδιαστήριο που είχε στο σπίτι του, ενώ συγχρόνως για να αυξήσει τα έσοδά του ζωγράφιζε και πίνακες ώσπου, το 1985, άνοιξε το δικό του γραφείο.